Afbeelding

Moeizaam gelijkspel Gemert Vrouwen 1

Sport

GEMERT - Met hangen en wurgen hebben de Vrouwen 1 van Gemert een punt uit het vuur gesleept tegen degradatiekandidaat Pusphaira Vrouwen 1 uit Eindhoven. Na een onfortuinlijke 0-2 achterstand in de eerste helft, haalden de Gemertse dames er toch nog een gelijkspel uit: 2-2.

De zwartwitten hadden de laatste weken niet veel punten weten te bemachtigen (slechts één punt uit drie duels) en dus moest het zondag maar gebeuren tegen de op een na laatste van de derde klasse, Pusphaira VR1 uit Eindhoven. 

Vanaf het begin werden de gasten onder druk gezet. Er werden meer kansen gecreëerd dan weggegeven, maar om onverklaarbare redenen kon de bal niet in het Eindhovens doel gewerkt worden. 

En dan gebeurt vaak wat niemand verwacht; dan scoort de tegenstander. En dit gebeurde dus ook op sportpark Molenbroek. Slap uitverdedigen bezorgde de uitploeg een voorsprong. Terwijl de thuisploeg bleef aandringen, maar ook kansen bleef missen, kwamen de Eindhovense dames zelfs op 0-2 door een weggetrapte bal die via een been van een speelster van Pusphaira direct in het Gemertse doel terugketste. Een onverwachte tegenslag voor de Gemertse dames. 

Na de pauze gingen de zwartwitten naarstig op jacht naar de aansluitingstreffer, en die kwam ook vrij snel. Na 55 minuten had Lynn eindelijk wat meer geluk toen ze na een dieptepass van Nienke vrij voor het doel kwam en beheerst de bal binnen kon werken: 1-2. 

De toon was gezet en de gasten kregen amper nog kansen. Het was wachten op de gelijkmaker. Die kwam er ook na een benutte penalty, die de Gemertse dames verdiend kregen na een overtreding op Lynn binnen de zestien. Lynn kreeg kort daarna zelf nog de kans om de overwinning binnen te schieten, maar kreeg de bal helaas niet voorbij de Eindhovense goalie. 

Door dit gelijkspel bleef de voorsprong op de degradatiezone nog steeds zes punten en kan er zelfs ook nog naar boven gekeken worden. 

De volgende wedstrijd is pas op 7 april als Gemert Vrouwen 1 aan zal treden tegen de vrouwen van SHH uit Herten. Aanvang is om 12.00 uur op sportpark De Wolfsberg.

Lees ook