Afbeelding

Gemert speelt laatste thuisduel tegen Unitas

Sport

GEMERT - Gemert staat alweer voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Zaterdagavond is GVV Unitas uit Gorinchem de opponent. Voor beide ploegen staat er nog iets op het spel en dus lijken alle ingrediënten aanwezig voor een spannende pot op sportpark Molenbroek.

Gemert deed zondag tegen het al gedegradeerde Baronie wat het moest doen. De ploeg speelde niet haar beste wedstrijd, maar kwam wel met de volle winst terug uit Breda: 3-4. De overwinning zorgde er voor dat de zwartwitten Blauw-Geel’38 in de nek blijven hijgen in de strijd om de derde periodetitel. 

Met TEC thuis en TOGB uit hebben de Veghelnaren niet het makkelijkste programma voor de boeg. Maar de zwartwitten kijken niet teveel naar anderen. Eerst zelf aan de opdracht voldoen om de resterende twee duels te winnen; zaterdag tegen Unitas, 25 mei uit tegen Groene Ster. 

Voor Unitas zijn de belangen zaterdagavond zo mogelijk nog groter. De Zuid-Hollanders vechten letterlijk voor hun laatste kansen in de strijd tegen degradatie. Afgelopen weekend deed de ploeg goede zaken door op eigen veld met 4-2 te winnen van OJC. Door dit resultaat deed de ploeg van trainer Hans de Jong de 17e plek over aan Groene Ster, dat evenveel punten heeft. 

Zowel Gemert als Unitas zal dus vol voor de winst moeten gaan en dat biedt een mooie uitgangspositie voor een aantrekkelijk duel. De aftrap is om 18 uur. Even voor het beginsignaal wordt afscheid genomen van de vertrekkende spelers en stafleden.

Lees ook