MKV E1 won met 1-25 in Lottum.
MKV E1 won met 1-25 in Lottum.

MKV 1 Milheeze vecht zich terug

Sport

MILHEEZE - Deze warme zondag stond er voor de dames van MKV 1 een thuiswedstrijd op het programma tegen Heumen 1. De vorige wedstrijd werd er tegen deze tegenstander verloren en in de zaalcompetitie heeft Heumen goed gepresteerd waardoor de Milheezer korfbaldames gewaarschuwd waren. 

Gelukkig voor MKV was Nikki  van der Laak vandaag goed op schot, waardoor zij de eerste aanval al meteen de openingstreffer op haar naam wist te zetten. Deze denderende start werd gelukkig doorgezet, waardoor de voorsprong al snel werd uitgebreid. Hierna kwam ook Heumen beter in de wedstrijd, waardoor zij eerst hun achterstand weg wisten te werken en vervolgens de voorsprong zelfs over wisten te nemen. Dit resulteerde in een ruststand van 6-8. 

Na de rust kwamen de Milheezer dames sterker uit het kleedlokaal. Eerst wist Heumen nog met een afstandsschot hun voorsprong te vergroten, maar vervolgens kwam MKV weer stap voor stap dichterbij. 

Heumen gaf zich niet zomaar gewonnen en wist op bepaalde cruciale momenten nog te scoren, waardoor MKV niet zomaar de voorsprong over kon nemen. Gelukkig voor Millus wist Tessa Willems dit toch voor elkaar te krijgen middels een mooi afstandsschot. Daarna was het nog even spannend of Heumen de stand nog gelijk wist te trekken, maar er werd afgefloten toen er 13-12 op het scorebord stond. 

In de buitencompetitie is dit de eerste overwinning van het seizoen van MKV, dus deze punten waren zeer welkom. Wegens Pinksteren is er volgende week geen wedstrijd. Op 26 mei staat MKV om 10.45 uur paraat in Son en Breugel voor de wedstrijd tegen Corridor 1.

MKV E2 speelde afgelopen zaterdag de eerse thuiswedstrijd van het buitenseizoen tegen DOT. De meiden begonnen de wedstrijd meteen goed met drie doelpunten. DOT wist ook te scoren. Door goed samen te spelen en te verdedigen wist MKV meer te scoren. De eindstand was 6-2.

Zaterdag speelde MKV E1 tegen Lottum. MKV begon goed en wist binnen 3 seconden de eerste goal te maken. Dit was de eerste van een lange reeks van wel 25 goals. MKV ging als een speer: eindstand 1-25.

Lees ook