Presentatie gedichtenbundel Stacey Aben

GEMERT – Op 14 januari draagt Stacey Aben gedichten voor uit haar nieuwe bundel ‘Nooit meer groeien…?’. Ook leest ze voor uit eerder werk. Op deze avond overhandigt ze het eerste exemplaar aan haar steun en toeverlaat Henk Driessen.

Mandenvlechten met wilgentenen

GEMERT – Heerlijck Hopveld de tuinen van VELT Gemert organiseert een cursus mandenvlechten met onder andere wilgentenen. In vier lessen van drie uren leren de deelnemers de basistechnieken van het mandenvlechten.

Kroniek van een Kommanderij zolang de voorraad strekt

GEMERT – Kent u uw dorp? Een Brabants dorp! Zeker. Maar zes eeuwen lang hoorde het niet bij Brabant. Een apart land! Nou ja, een landje. De status van een Commanderij van de Duitse Orde gaf neutraliteit, bescherming, en misschien toch wel een iets andere bevolking dan je in doorsnee bij de buurdorpen kon aantreffen. […]

Gerard van Maasakkers in De Eendracht

GEMERT – Veertig jaar geleden schreef Gerard van Maasakkers zijn eerste liedje. ‘Hee gaode mee’ werd een groot succes en het was de start voor een bloeiende carrière. Al snel ging zijn eerste plaat ‘Komt er mer in’ 25.000 keer over de toonbank. Na Brabant volgde de rest van het land en Van Maasakkers werd […]

Huiskamerconcert De Mortel

DE MORTEL – Bij B&B Pastorie in De Mortel staat een huiskamerconcert op de agenda. Op zondag 9 december treden Factor 5 en slagwerkers Stan Leenders en Rens Rutten op.

Bram Fisher in Gemert

GEMERT – Bram Fischer is een Zuid-Afrikaanse advocaat, die zich in de jaren zestig inzette tegen de apartheid in zijn land. In 1963 was hij de verdediger in een proces van een groep ANC-leden, waaronder Nelson Mandela. Maar wat niemand tijdens het proces wist: Fischer had twee petten op. Hij was tevens een (geheim) prominent lid van het ANC. Op die dubbelrol baseerde de Nederlandse regisseur Jean van de Velde zijn film Bram Fischer.

Kerstmarkt Huize Padua

BOEKEL – Op donderdag 13 december vindt weer een kerstmarkt plaats van Huize Padua. Tussen 17.00 en 21.00 uur zijn bezoekers welkom aan de Kluisstraat 2 in Boekel.

Hiphop in De Bunker Gemert

GEMERT – De Bunker in Gemert heeft deze week een dubbel programma. Op donderdag speelt Simon Kempston tijdens Tuney Thursday. Zaterdag brengt Down South old skool hiphop tijdens Koffiepauze.