Carnaval voorShowkorps Octaaf Alaaaf

GEMERT – Alles leek tot voor kort in kannen en biervaten. Begin november al werden er namelijk tijdens een geheime trip naar Tibet met het gehele ‘korpus der SOA’ goede afspraken met-, een statieportret van- en een speciaal lied voor de Dailalalalama gemaakt.

Steven Brunswijk in de Eendracht

GEMERT – De slavernij is iets wat deel uitmaakt van de Nederlandse geschiedenis en is vandaag de dag helaas nog steeds aanwezig in sommige delen van de wereld. Als je het in Nederland over de slavernij hebt ontstaat er altijd een krampachtige en serieuze sfeer. Terwijl het ondertussen 155 jaar geleden is! Maakt dat het […]

Das Groβe Bier- und Wurstfest

GEMERT – Op carnavalsmaandag 24 februari organiseert Beiers blaasorkest Of Ge Waorst Lust uit Waeverstad (Gemert) alweer voor de zesde maal Das Groβe Bier- und Wurstfest in het café van Dientje.

Carnavalsoptocht basisschool ’t Einder Gemert

GEMERT – Basisschool ’t Einder houdt vrijdag 21 februari een carnavalsoptocht. De kinderen zijn verkleed en lopen door de straten om de school. Ze zijn per klas in een leuk thema aangekleed en hebben daar zelf voor geknutseld. De loopoptocht start om 9.00 uur. De leerlingen lopen via Wetering, Kouter, Dries, Houtert, Teulland, Ekker, Kouter, […]

Gemertse rebellen en dwarsdenkers

GEMERT-BAKEL – Dit jaar is het thema van de Boekenweek ‘Rebellen en dwarsdenkers’. En wie in Gemert dwarsdenker zegt, zegt Piet Snijders. Samen met Bibliotheek De Lage Beemden heeft Piet een dwars en rebels programma samengesteld voor de Boekenweek, met kunst, literatuur, geschiedenis en natuurlijk muziek. Wie is Piet Snijders en wat kun je tijdens deze week verwachten?

Boekelse rebellen

BOEKEL – Nieuw in Boekel is de Schatkist vol verhalen. Een schatkist met lezingen, workshops en ontmoetingen voor jong en oud. De Schatkist vol verhalen is een initiatief van Bibliotheek De Lage Beemden.

Oproep Pierewaaiersrijk

BAKEL – De carnaval in het Pierewaaiersrijk is dit jaar weer losgebarsten onder aanvoering van Prins Pieter-Jan d’n Uurste. Na het prinsenbal was er tijdens de prinsenreceptie de mogelijkheid om Prins Pieter-Jan, Jeugdprins Thijs en Jeugdprinses Puck te feliciteren. Het was een drukbezochte en bovenal erg gezellige en muzikale middag.

Optreden Snollebollekes Gemert naar vrijdagavond 

GEMERT – Zoals eerder aangekondigd zou Snollebollekes deze carnavalszondag na de optocht in Waeverstad bij Gij&ik op ’t Ridderplein in Gemert komen optreden. Door de verwachte drukte is in overleg met de gemeente het besluit genomen om het optreden te verplaatsen naar vrijdagavond.   Café Gij&ik kon richting de gemeente niet garanderen dat het Ridderplein […]

Kruiden, kwalen en recepten

GEMERT – In de tuinen van VELT-Gemert ‘Heerlijck Hopveld’ kunnen in 2020 tien praktijklessen over helende kruiden gevolgd worden. Op deze ‘Cruyden Academie’ leren deelnemers wat ze zelf kunnen doen om kwalen te verlichten.