Fanfare St. Lucia trapt af

DE MORTEL – Op 30 maart aanstaande neemt Fanfare St. Lucia uit De Mortel met een uitwisselingsconcert de aftrap naar een nieuw muzikaal jaar. Een jaar met opnieuw diverse verrassende hoogtepunten voor zowel muzikanten als toeschouwers. Het eerste hoogtepunt gaat gevierd worden in MFA De Sprank met gastorkest Harmonie Eendracht Maakt Macht uit Boekel.

Plankwerk speelt ‘In Catering’

KELDONK – Komende week start Toneelvereniging Plankwerk uit Keldonk met de voorstelling ‘in Catering’. Alle puntjes worden nu nog op de i gezet voor de voorstellingen van woensdag 27, vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart. De voorstelling van woensdag begint om 19.30. Op de overige dagen is de aanvang 20.00 uur.

Concert Aalander Muzikanten

BAKEL – Op zondag 24 maart verzorgen de Aalander Muzikanten uit Bakel een concert in de Helmondse Gaviolizaal. Het optreden bij de Stichting Draaiorgels Helmond vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur.

Expo Gemertse kunstenaars

GEMERT/BEEK EN DONK – Van 16 maart tot en met 7 april worden in Beek en Donk kunstwerken getoond van de Gemertse kunstenaars Francine van Dijk en Theo van de Werff.

Vrouwenkoor Mignon in dubbelconcert

GEMERT – Liefhebbers van koormuziek kunnen op zaterdag 23 maart hun hart ophalen. In Het Patronaat in Mierlo verzorgen het Mierlose gemengd koor Mierlo Vocaal en vrouwenkoor Mignon uit Gemert een avondvullend optreden.

Discoskaten Boekel

BOEKEL – Op het St. Agathaplein in Boekel is het weer discoskaten. Op vrijdag 22 en 29 maart gaan het discolicht en de discotheek weer aan en het kraampje open zodat de pret kan beginnen. Het discoskaten duurt van 19.00 tot 21.00 uur en deelname is gratis. Mocht één van de avonden uitvallen omdat het […]

Rapalje in De Eendracht

GEMERT – Into Folk in een nieuwe jas, of liever gezegd, een nieuwe kilt. Op zaterdag 23 maart komt de uit Groningen afkomstige folksensatie Rapalje met de gloednieuwe theatershow ‘Still Into Folk’ naar De Eendracht in Gemert.

Aanstormend talent in Literair Café Gemert

GEMERT – Nina Polak (1986) schrijft over films en boeken voor De Groene Amsterdammer en voor De Correspondent. Zij debuteerde in 2014 met de roman ‘We zullen niet te pletter slaan’. Op 21 maart is ze te gast bij Literair Café Gemert.

Workshop voorjaarsbloemstuk

GEMERT – organiseert Heerlijck Hopveld, de tuinen van VELT Gemert, organiseert een workshop waarin deelnemers leren hoe ze een decoratief voorjaarsbloemstuk kunnen maken met natuurlijke materialen. Er worden onder andere materialen gebruikt uit de VELT-tuinen.

Expo Boekelse en Venhorstse vrouwen

BOEKEL – Thema van de Boekenweek is dit jaar ‘De moeder de vrouw’. Bibliotheek De Lage Beemden organiseert in samenwerking met Heemkundekring ‘Sint Achten op Boeckel’ een kleine tentoonstelling rondom dit thema.