Extra groepen pottenbakken en glaskralen bij KunstLokaal

GEMERT – Martin van den Tillaart geeft al vele jaren de cursus pottenbakken bij KunstLokaal, maar de meeste mensen kennen hem nog als directeur van de Michaëlschool, later De Samenstroom. Hij is gepensioneerd maar geeft zijn hobby en passie nog niet op: pottenbakken, een passie die begon in 1973.

Herfstbloemstuk maken

GEMERT – Heerlijck Hopveld, de tuinen van VELT Gemert, organiseert een workshop waarin deelnemers leren hoe ze een decoratief herfstbloemstuk kunnnen maken met natuurlijke materialen. Tijdens de cursus, op vrijdag 4 oktober vanaf 14.00 uur, worden onder andere materialen gebruikt uit de VELT-tuinen. De docente is Rees van Gemert. Aanmelden voor deze workshop is nodig […]

Capharnaum bij Luxor

GEMERT – De Libanese cineaste Nadine Labaki bracht vorig jaar de film Capharnaum uit, het verhaal van een straatjongetje dat zijn ouders in de rechtbank aanklaagt. De filmtitel wordt vertaald als ‘chaos’, maar de regisseuse legt hem uit als ‘de hel’. De film oogstte wereldwijs veel lof en kreeg zowel op de filmfestivals in Cannes als in Rotterdam de juryprijs.

Zomermarkt Hove Vogelsanck

GEMERT – Op zaterdag 21 september vindt er in de gezamenlijke tuin van Hove Vogelsanck 1-3-5 een Zomermarkt plaats met eten, drinken, muziek en zelfgemaakte spullen. De opbrengst van dit alles is om activiteiten en spelmateriaal te bekostigen om onze doelgroep (bewoners met dementie en somatische bewoners) bezig te houden en te vermaken. Hoe meer […]

Kofferbakverkoop Boekel

BOEKEL – Op zondag 22 september is er van 9.00 uur tot 15.00 uur een grote kofferbakverkoop op het evenemententerrein in Boekel, georganiseerd door gilde Sint Agatha. Er komen ongeveer 160 standhouders om hun meegebrachte spullen te verkopen. In het gildehuis en op het gezellige terras is eten en drinken verkrijgbaar en voor de kinderen […]

Burgemeester in zijspan

GEMERT – Burgemeester Michiel van Veen reed zondag mee in een klassieke zijspanmotor. De burgemeester van Gemert-Bakel openende zo op ludieke wijze de Classic Motorrace Gemert. Die vond voor de vijfde keer plaats op circuit Koks. (Info en foto Willy de Bruijn).

Gamenight en optreden Frée in De Bunker

GEMERT – De Bunker in Gemert presenteert deze week een driedaagse die voor ieder wat wils biedt. Donderdag geeft singer-songwriter Marcel Verbeek een intiem Tuney-concert. Vrijdag worden bordspellen gespeeld en zaterdag treedt de talentvolle Frée op.

DJ School laat van zich horen

GEMERT – DJ School, het dj-collectief met daarin de ‘young leaders’ Dj Daan en Dj Ruben, organiseert twee events binnen enkele dagen. Beide activiteiten vinden plaat in De Bunker in Gemert.

Musicalklassiekers in Gemert

GEMERT – Een wervelend theaterconcert, met de mooiste musical en opera klassiekers. Een avond lang genieten van muziek die ons al generaties lang betovert, gezongen door twee bijzondere zangeressen. Janke Dekker kan terugkijken op een lange carrière in de musicalwereld. Haar dochter Amy Egbers (ook de dochter van sportpresentator Tom) is net afgestudeerd aan het […]

SoundSquad klaar voor de start

GEMERT – Bijna is het zo ver. De 40 jongeren van Soundsquad geven in ’t Ridderhof een gave muzikale show. Soundsquad is een projectorkest voor jongeren tussen de 11 en 25 jaar uit Gemert en omstreken. De jonge muzikanten en vocalisten hebben keihard gerepeteerd om er een muzikaal spektakel van te maken. En dat was hard werken.