‘De Cacaofabriek draait weer’

HELMOND – Het voelde heel onwerkelijk toen op 15 maart de deuren van De Cacaofabriek sloten. Tien dagen eerder werd nog met enige trots de World Press Photo tentoonstelling geopend. Toen nog niet wetende dat er spoedig een wereldwijde lockdown zou volgen.

Kult-Uur met Wilbert Kivits

GEMERT – Wilbert Kivits staat op zaterdag 30 mei op de planken van Kult-Uur, een livestream vanuit de Bunker in Gemert. Op 1,5 meter afstand worden gasten, onder het genot van koffie, het hemd van het lijf gevraagd, met tussendoor livemuziek.

Kult-Uur met Xtort

GEMERT – Xtort staat op zaterdag 23 mei op de planken van Kult-Uur, een livestream vanuit de Bunker in Gemert. Op 1,5 meter afstand worden gasten, onder het genot van koffie, het hemd van het lijf gevraagd. Met tussendoor livemuziek en meer.

Kult-Uur met Ankie Keultjes

GEMERT – Ankie Keultjes staat op zaterdag 16 mei op de planken van Kult-Uur, een livestream vanuit de Bunker in Gemert. Op 1,5 meter afstand worden gasten, onder het genot van koffie, het hemd van het lijf gevraagd. Met tussendoor livemuziek en meer.

Kult-Uur met Timo van Lierop

GEMERT – Timo van Lierop staat op zaterdag 9 mei op de planken van Kult-Uur, een livestream vanuit de Bunker in Gemert. Op 1,5 meter afstand worden gasten, onder het genot van koffie, het hemd van het lijf gevraagd. Met tussendoor livemuziek en meer.

Zeskamp Bakel 2020 gaat niet door

BAKEL – Zeskamp Bakel gaat in 2020 niet door. Op 12 en 13 juni 2021 keert het succesvolle evenement terug. “Premier Rutte heeft tijdens de persconferentie over de Coronamaatregelen, op dinsdag 21 april, aangegeven dat het verbod op evenementen met vergunnings- en meldplicht verlengd wordt tot 1 september. Evenementen vormen een te groot risico op […]

De Eer van de Duitse Orde

GEMERT – Wie durft de uitdaging aan en kan een een tekening, object of mooi verhaal maken die het Klein Kruis van de Duitse Orde Gemerth waard is. Op www.Duitse-Orde.nl staat onder ‘nieuws’ alle informatie over deze uitdaging, die kinderen samen met hun ouders aan kunnen gaan. Via de site kan iedereen kennis maken met […]

300 miljoen voor ‘essentiële’ culturele instellingen

NEDERLAND – Het kabinet stelt 300 miljoen euro extra beschikbaar voor de culturele sector. Met deze steun worden culturele instellingen die van vitaal belang zijn voor de sector, door de financieel zware eerste maanden van de coronacrisis heen geholpen. En hiermee worden ze ook in staat gesteld te investeren in het komende culturele seizoen. Zo […]

Angie Flare in livestream Kult-Uur

GEMERT – Onder het motto ‘cultuur brengen in coronatijden’ staat Angie Flare zaterdag 18 april op de planken van Kult-Uur, een livestream vanuit de Bunker in Gemert verzorgd door Piet Snijders, Pieter Beekmans, Tivian Engel en Dagmar Pluijm. Op 1,5 meter afstand worden gasten het hemd van het lijf gevraagd, met tussendoor livemuziek en meer.