Monos bij Luxor

GEMERT – De Colombiaanse regisseur Alejandro Landes bracht vorig jaar zijn speelfilm Monos uit. Met de film wilde hij iets universeels over oorlog laten zien en wat dit doet met jonge mensen. Heel bewust koos hij geen specifieke locatie of tijd waarin de film zich af speelt en ook liet hij een politieke stellingname in de film achterwege.

Digicafé over eHealth

GEMERT – DigiPunt Gemert en Bibliotheek De Lage Beemden organiseren weer een Digicafé. Mari van Berlo en Jan Hoevenaars vertellen dondrdgavond 8 oktober over eHealth in de zorg van nu en in de zorg van de toekomst.

Openluchtconcert Sint Lucia

DE MORTEL – Zondag 27 september zal de Pastorietuin in De Mortel worden omgetoverd tot een muziektuin. De plaatselijke Fanfare Sint Lucia geeft dan eindelijk weer een concert in deze bizarre tijd.

Tuney Thursday met Ton Engels en Eric Coenen

GEMERT – Programmeren in tijden van corona vraagt om veel flexibiliteit, leren ze bij De Bunker. Zo gaat het geplande optreden van Dan Tuffy naar 15 oktober. Donderdag geven Ton Engels en Eric Coenen een Tuney-concert. Vrijdag komt de Vinyl-club langs. Ton Engels is songwriter, gitarist, zanger en docent songwriting / gitaar / bandcoach aan […]

Live Tech Battle

HELMOND – De Hotspot Hightech Helmond-De Pee, het jaarlijks terugkerende techniekfeest in de Peelregio, ging dit jaar niet door. Om dit jaarlijkse techniekfeest niet onopgemerkt voorbij te laten gaan wordt nu een online techniekspektakel voor leerlingen uit de groepen 7 en 8 uit de regio Helmond-de Peel georganiseerd.

Kinderboek schrijven en illustreren

BOEKEL – Din Mickers is 9 jaar en heeft samen met zijn vader Tom het boek ‘De Prins van Draconië’ geschreven. Tom en Din zijn te gast bij de KennisFabriek van Bibliotheek De Lage Beemden op vrijdag 9 oktober in Bibliotheek Boekel. In een kenniscollege voor kinderen vanaf 7 jaar vertellen Tom en Din over de totstandkoming van hun boek.

Nacht van de Vrijheid vanuit Gemert

GEMERT – Het is dit jaar 75 jaar geleden dat Nederland is bevrijd. Een jubileum dat uitgebreid gevierd zou moeten worden. Helaas waart er nu een onzichtbare vijand door ons land, die links en rechts slachtoffers maakt en het openbare leven behoorlijk in zijn greep houdt. Omdat Amnesty Brabant 75 jaar Vrijheid niet zomaar wil […]

Kofferbakverkoop Boekel geschrapt

BOEKEL – De overheid (het bestuur) van gilde St. Agatha Boekel heeft besloten dat de geplande kofferbakverkoop van zondag 20 september op het evenemententerrein niet doorgaat. De overheid neemt met deze beslissing geen enkel risico: de gezondheid van de eigen leden en van de bezoekers staat voorop. Het gilde hoopt van harte dat het op […]