Kult-Uur met John Klaus

GEMERT – Om toch nog wat cultuur te kunnen brengen in deze barre tijden organiseert De Bunker tweewekelijks Kult-Uur, een talkshow met lokale cultuurmakers en culthelden. Vandaag, dinsdag 24 september, wordt John Klaus via de livestream geïnterviewd.

Vrijwilliger worden bij Klik & Tik

GEMERT-BAKEL – Bibliotheek De Lage Beemden zoekt voor de vestigingen in Boekel en Gemert enthousiaste en geduldige vrijwilligers voor het begeleiden van deelnemers bij de cursus Klik & Tik. Die crusus is bedoeld om mensen computervaardig te maken.

Workshop Sint gedichten in Gemert

GEMERT-BAKEL – Bijna is het zover, de Sint komt weer naar Nederland. Vind je het elk jaar weer een hele uitdaging om een mooi gedicht te maken en heb jij nu al rijmstress? Dan is de workshop Sint gedichten iets voor jou!

Kult-Uur met Ruud Manders

GEMERT – Ruud Manders staat dinsdag 10 november centraal bij Kult-Uur, een livestream vanuit de Bunker in Gemert. Op 1,5 meter afstand worden lokale cultfiguren, cultuurmakers, artiesten en ander creatief talent uit Gemert-Bakel en omgeving het hemd van het lijf gevraagd.

Bibliotheken twee weken gesloten

GEMERT-BAKEL – Vanwege de nieuwe maatregelen van de overheid moeten bibliotheken vanaf donderdag 5 november hun deuren sluiten om verspreiding van het coronavirus te voorkomen en de kans op besmetting te verkleinen. Tot en met woensdag 18 november zijn alle vestigingen van Bibliotheek De Lage Beemden gesloten.

KennisCafé over kinderrechten

GEMERT-BAKEL – Esther Ekkel geeft op donderdag 19 november van 20.00 tot 21.30 uur een lezing over de rechten van het kind. Esther is kinderrechtenambassadeur. Tijdens het KennisCafé van Bibliotheek De Lage Beemden vertelt zij meer over kinderrechten, het Kinderrechtenverdrag en het werk van Unicef, in Nederland en verder weg.

Fotoexpo De Cirkel in Palissade

GEMERT – De fotogroep van De Cirkel, regionaal inloophuis voor mensen met kanker en hun naasten, exposeert van woensdag 4 november tot eind januari in Gezondheidscentrum Palissade. Aanleiding is het tienjarig bestaan van het inloophuis.

Jaarlijkse kienavond Boerdonk digitaal

BOERDONK – Het begon met brainstormen, met het verzamelen van ideeën: hoe kon Stichting Algemeen Boerdonks Belang de jaarlijkse kienavond organiseren, nu deze niet op de traditionele manier kan doorgaan vanwege het Coronavirus? Het voorstel was een digitale kienavond, ofwel een avond waarin iedereen vanuit huis kon deelnemen aan het kienen.