Geachte lezers van d’n Gimmertse buil

Al maanden houdt het coronavirus ons in zijn greep. We blijven hele dagen thuis en wassen onze handen schraal. Het lijkt soms uitzichtloos, maar er is nu een lichtpuntje aan het eind van deze tunnel. Een bekend Gemerts duo is al lange tijd bezig met de zoektocht naar het perfecte coronamedicijn. Na een lang en […]

Tentoonstelling over Landscommandeur van Alde Biesen en Gemert

GEMERT – Damian Hugo von Schönbron werd geboren in 1676 als derde zoon van Melchior Friedrich Graaf von Schönborn, Groot-Maarschalk van het Rooms Duitse Rijk. Hij en zijn familie behoorden tot de top van de hoge aristocratie van dit rijk. De Duitse Orde Ghemert heeft een tentoonstelling rond hem ingericht in de Commandeur.

Bewogen jaar voor Cacaofabriek en Het Speelhuis

HELMOND – 2020 was een bewogen jaar. Voor de hele wereld, en ook zeker voor de culturele wereld. De deuren van zowel De Cacaofabriek als Het Speelhuis bleven het afgelopen jaar enkele maanden gesloten. Maar zo gauw er mogelijkheden waren, grepen beide culturele instellingen ze aan.

‘Ut gi dûr’

GEMERT – De feestdagen staan voor de deur, traditioneel de tijd om terug te blikken op het afgelopen jaar. KinderVakantieWeek Gemert blikt terug op het jubileumjaar, dat de organisatie door de corona maatregelen, jammer genoeg niet heeft kunnen vieren. De KinderVakantieWeek is afgelopen zomer zoals vele andere evenementen geannuleerd.

Succesvolle afsluiting Techlab Robotica

BOEKEL – In november organiseerde Bibliotheek De Lage Beemden vier workshops ‘Robotica’: ‘Ontdek het, doe het, leer het’. Twaalf jongens in de leeftijd van 8 tot en met 14 jaar gingen samen op expeditie in het TechLab in de Basement in Boekel.

Kerst-livestream vanuit De Bunker

GEMERT – Het is ook voor De Bunker in Gemert een absurd jaar, zonder popquiz, kerstviering met het Commanderij College en Kerstswing. Om toch wat gezelligheid te brengen in deze donkere dagen wordt op zaterdag 12 december een Christmas Special livestream uitgezonden, verzorgd door Mannen met Baarden.

Kampement in de Commandeur

GEMERT – We schrijven het jaar onzes Heren 1734. Damian Hugo von Schönborn is Landscommandeur van Alde Biesen, hij heeft opdracht gegeven om het huidige kasteel aan te passen aan de huidige tijd en het comfort te verhogen. Daarvoor moet echter een rigoureuze verbouwing plaats vinden. Om zelf het toezicht te kunnen houden, heeft hij geen Commandeur in Gemerth aangesteld.