08 december 2021

Nieuwe datum en tijd Kenniscafé Gemert

GEMERT – Bibliotheek De Lage Beemden verzorgt op woensdag 15 december een KennisCafé over de zin en onzin van vaccins. Dit café zou aanvankelijk plaatsvinden op donderdag 16 december om 20.00 uur, maar dat kon na aanpassing van de maatregelen niet doorgaan.

06 december 2021

Zaklampen-wandeltocht Boekel

BOEKEL – De kerstdagen naderen en dan organiseert volleybalclub Unitas traditioneel haar ‘Zaklampen-wandeltocht’. Op donderdag 30 december wordt deze sfeervolle buitenactiviteit voor de vierde keer gehouden.

06 december 2021

Kerstspecial Mannen met Baarden

GEMERT – Met de feestdagen voor de deur komt ook De Bunker in Gemert in Kerstsfeer. Zaterdag geeft Mannen met Baarden een Tuney Saturday-concert, verpakt als Kerst-special. Mannen met Baarden toert in december door de regio met een speciaal muziekrepertoire. Met het oog op Kerst doet de groep een greep in de geschiedenis van de […]

02 december 2021

We zetten Waeverstad op z’n kop’

GEMERT – “Ondanks de nieuwe maatregelen zijn wij nog steeds erg enthousiast en hebben we alle vertrouwen in onze nieuwe editie van Waeverstad op z‘n kop”, laat de organisatie weten. Die is al een heel jaar bezig om een nieuw programma samen te stellen voor dé bonte avonden in Gemert: “Ook dit jaar zijn we er in geslaagd om een hoogstaand en kwalitatief programma voor u te presenteren.”

01 december 2021

Waarom de Kapellekeswandeltocht in Gemert is afgelast

GEMERT – De Kapellekeswandeltocht in de Griebelgrauw, beter bekend onder de naam ‘Griebelgrauwen’, gaat – zo stond vorige week in deze krant – helaas niet door. Een van de piketpaaltjes die de donkerste maand van het jaar wat lichter maakt, ligt plat in de berm.

26 november 2021

Zilveren Filmhuis Luxor Gemert worstelt met beperkende licenties

GEMERT – De vijfentwintigste verjaardag van Filmhuis Luxor is gevierd, weliswaar met een jaar coronavertraging, maar de leuke herinneringen aan dat feestje zijn inmiddels enigszins vertroebeld. Het zevenkoppig bestuur legt uit wat er aan de hand is.

25 november 2021

Kerstconcert Gemert in voorbereiding

GEMERT – Na een lange adempauze van achttien maanden zijn zowel harmonie Excelsior als vrouwenkoor Mignon weer gestart met de repetities. Boven aan de muzikale agenda staat het traditionele kerstconcert in de St. Janskerk op zondag 19 december om 14.00 uur.

23 november 2021

Bunker introduceert Tuney Saturday

GEMERT – Met een creatieve benadering is het De Bunker in Gemert gelukt om het programma dusdanig aan te passen dat activiteiten zowel in de zaal als online door kunnen gaan. De sociale werk-activiteiten voor de Gemertse jeugd, zoals het Jongerencafe, gaan altijd door. Op donderdag- en vrijdagmiddag staan de deuren dus open voor de jeugd.

12 november 2021

Intocht Sinterklaas Gemert gaat door: programma aangepast

GEMERT – De 75e Intocht van Sinterklaas in Gemert gaat zondag door. Het programma is wel aangepast als gevolg van de huidige coronacijfers en de maatregelen die daaruit voortvloeien. Er is alleen een optocht. De route is verlegd (zie kaart), zodat een betere spreiding mogelijk is. Er vindt géén programma op het Ridderplein plaats. Sint persoonlijk […]