Praktijklessen kruiden, kwalen en recepten

GEMERT – In de tuinen van VELT-Gemert ‘Heerlijck Hopveld’ worden in 2021 praktijklessen over helende kruiden gegeven. Op deze ‘Cruyden Academie’ leren deelnemers wat ze zelf kunnen doen om kwalen te verlichten.

Beachvolleybal Toernooi Gemert op 28 augustus

GEMERT – Beachvolleybal Gemert is al erg ver met de organisatie van het Beachvolleybal Toernooi Gemert. “Met een zeer goede kans dat Corona het toernooi niet meer in de weg zal zitten nemen wij aan dat ons toernooi doorgang kan vinden”, meldt de organisatie.

De Bunker is weer live

GEMERT – Na een tweetal uitverkochte shows van Mannen met Baarden en de reprise die er aan staat te komen zegt De Bunker vol trots: We zijn er weer!” Deze week is er zowel on- als offline cultuur bij de Bunker.

Afsluiting natuurjaar Jeugdspecht

HANDEL – Een jaar is er weer verlopen in een periode dat de leden van de Jeugdspecht uit Handel niet iedere jeugdmiddag met z’n allen konden zijn. Op zaterdag 12 juni hebben ze weer een mooie afsluiting met als onderwerp waterdiertjes.

Online workshop interactief voorlezen

GEMERT-BAKEL – Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen, versterkt de band met baby of peuter. En kinderen die als baby of peuter al zijn voorgelezen zijn later beter in taal.

Kult-Uur met Karin Snijders

GEMERT – Kult-Uur beleeft vanavond, op dinsdag 1 juni, weer een bijzondere editie met als gast Karin Snijders. Deze Gemertse dame is beeldend kunstenaar en docent kunsteducatie bij KunstLokaal.

Het Boerenbondsmuseum is weer open

GEMERT – Nu het kabinet verdere versoepelingen mogelijk heeft gemaakt zijn de vrijwilligers van het Boerenbondsmuseum in Gemert blij weer bezoekers te kunnen ontvangen. Iedereen is van harte welkom, maar wel met in achtneming van de nog geldende coronamaatregelen. Dat betekent onder meer, dat bij binnenkomst iedereen wordt geregistreerd.

Fietsende leden seniorenvereniging KBO weer op pad

GEMERT – Onder voorbehoud dat de afgekondigde maatregelen van het kabinet op dinsdag 11 mei niet meer veranderen en omdat er tijdens de fietstochten van de Gemertse seniorenvereniging KBO weer als vanouds gepauzeerd kan worden, wil de vereniging op vrijdag 21 mei weer starten met de gezellige fietstochten. Natuurlijk zullen de fietsende leden zich aan […]

Online country en house bij De Bunker

GEMERT – Het zijn barre tijden voor zowel cultuur als ontmoeting, maar De Bunker probeert zich niet uit het veld te laten slaan slaan en laat al meer dan een jaar zien dat cultuur relevant is en dat ontmoeten ook digitaal kan plaatsvinden. Komende week is er een dubbele online programmering met country en house.

BuitenBingo in meivakantie

GEMERT-BAKEL – Het is tijd om lekker naar buiten te gaan. En in de meivakantie, van 1 tot en met 15 mei, is dat nog leuker met de BuitenBingo van Bibliotheek De Lage Beemden.