Museum De Kluis bezoeken

HUIZE PADUA – Museum de Kluis van Huize Padua is ook in de vakantieperiode geopend. Op zondag 26 augustus staan de deuren tussen 13.00 en 17.00 uur open. Vrijwilligers vertellen over de psychiatrie, Huize Padua, de broeders Penitenten en Coudewater. Natuurlijk is zelf in alle rust rondkijken ook mogelijk. Een tijdlijn met beeldschermen geeft de […]

LIJN 7 op Fun Run Afterparty

GEMERT – Het licht gaat uit, de spot gaat aan. Licht, rook, confetti en opzwepende muziek. De energie die van het podium spat, zorgt ervoor dat de vonk tussen de band en het publiek al bij het eerste liedje overspringt. Daar staan ze: de mannen van LIJN 7.

Nog een paar nachtjes slapen

BOEKEL – Het aftellen is begonnen, nog een paar nachtjes slapen en het is weer tijd voor ons feest van het jaar! Wat 15 jaar geleden begon tijdens de opening van ons vernieuwde St. Agathaplein is ondertussen uitgegroeid tot Boekels grootste feest van het jaar, BoeCult XL! Het muziek- en cultuur programma voor zowel zaterdag als zondag is ondertussen bekend. Heb jij je favoriete artiesten al gemarkeerd?

Bakels koffie-uurtje

BAKEL – Op de laatste dinsdag van augustus komt huisarts Peter van Erp op het Bakels koffie-uurtjes vertellen over artrose. In september starten de bezoekers goed, met op kermisdinsdag vlaai bij de koffie. Op 11 september krijgen ze bezoek van Ad Janssen. Hij wil vertellen over de activiteiten in en rondom de Wilbertsdries in de […]

Kleur

BOEKEL – Het is bijna zover. Aanstaande vrijdag kunnen bezoekers aan de Boekelse Avond van de Poëzie weer genieten van gedichten van eigen bodem. Jeugd en volwassenen uit Boekel en omgeving lezen poëzie naar aanleiding van het thema ‘Kleur’.

‘We hebben er weer gruwelijk zin in’

BAKEL – “Wij hebben er weer gruwelijk zin in!”, zeggen Thea, Patrick, Francis, Rachel, Hans en Tamara. Zij vormen dit jaar het clubje mensen in Bakel dat het randprogramma van de kermis organiseert. Met niet te vergeten alle mensen die belangeloos voor ze klaar staan en daarmee de kermis een warm hart toedragen. De vrijwillige […]

Koffie uurtje

DE RIPS – Na de vakantie beginnen de koffie-uurtjes in De Rips weer. Op maandag 27 augustus komt het Trio: Nelleke, Toon en Kees uit Bakel met het programma Liedjes van Toen. Meezingen wordt op prijs gesteld. Het uurtje vindt plaats in Partycenrum D’n Eik, aanvang 9.30 uur.

Tiende Peellandrit Vette Bougie

REGIO – Oldtimer bromfietsclub De Vette Bougie houdt op zaterdag 25 augustus in haar twintigste jubileumjaar voor de tiende keer een toertocht voor oldtimer bromfietsen, solexen, snorscooters en oldtimer motoren met een open inschrijving. Iedere liefhebber is welkom.

Workshop Leemoven bouwen

GEMERT – Heerlijck Hopveld, de tuinen van Velt -Gemert, geeft op zaterdag 25 augustus een workshop waarin je stap voor stap kunt leren hoe je een leemoven kunt bouwen. Als praktijkvoorbeeld wordt deze oven buiten in de tuin gebouwd.

Kunstroute bij het Boerenbondsmuseum

GEMERT – Wilt u zien wat de vrijwilligers van het Boerenbondsmuseum allemaal in hun mars hebben, maak dan zondag 19 augustus een tocht langs de Kunstroute over het museumterrein. Er is een expositie van verschillende creatieve kunstwerken en er worden ook demonstraties gegeven.