09 december 2022

Struinen over de Stippelberg

MILHEEZE/DE RIPS – De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging organiseert een informatieve wandeling door de Stippelberg. Belangstellenden zijn hierbij van harte welkom. De excursie trekt over statige lanen, langs het landhuis […]

08 december 2022

Kerstconcert terug in Sint Jan Gemert

GEMERT – December is een tijd van tradities. Meer dan ieder andere maand van het jaar. Na twee jaar zonder het kerstconcert in de Sint Janskerk -de reden zal bekend zijn- kan ook díe draad gelukkig weer opgepakt worden. En wel door het Mignonkoor, zanggroep Closer2Fine, het A-orkest van Harmonie Excelsior en solisten. Zij heten iedereen van harte welkom om samen de kerstdagen feestelijk en muzikaal in te luiden.

08 december 2022

Laura & Mark en Amber van den Elzen live in Boekel

BOEKEL – De Perekker in Boekel brengt bezoekers op zondag 18 december in bijzondere sferen. Het natuureducatiecentrum is ingericht in kerstsfeer. Bovendien treden de zussen Amber en Laura van den Elzen. De laatste doet dat ook met haar partner Mark.

08 december 2022

Slagwerkgroep Concordia organiseert Muzikale pubquiz

DE RIPS – De leden van de slagwerkgroep van Muziekvereniging Concordia uit De Rips hebben iets nieuws bedacht. De Muzikale pubquiz, op 10 december, waarbij het grootste deel van de muzikale vragen als kleine stukjes concert wordt neergezet, is iets heel unieks. En een ultieme gelegenheid voor de slagwerkers om hun prachtige muziek ten gehore te brengen aan een ander publiek.

08 december 2022

Handels Tonproatfestijn

HANDEL – Op zaterdag 10 december kunnen de lachspieren weer worden aangesproken tijdens de veertiende editie van het Handels Tonproatfestijn. KS De Bergkneuters heeft tijdens deze avond een vijftal toppers […]

07 december 2022

Zalige Zondagen Mannen met Baarden

GEMERT – Drie stemmen, twee gitaren, een mandoline en een bas, bij gelegenheid bijgestaan door een zangeres en een accordeonist. Dat zijn de Mannen met Baarden. Dit muzikale gezelschap is op zondag 11 december te gast bij de maandelijkse Zalige Zondagen in de kapel van Nazareth in Gemert, met hun programma ‘Mannen met Baarden zingen gospels’.

07 december 2022

Expositie Alphons Arts en Theo van de Werff in Gemert

GEMERT – Een bijzondere expositie in KunstLokaal van twee Gemertenaren die hun werk al op vele plekken exposeerden, alleen nog niet eerder in Gemert. De kleurige schilderijen van Alphons Arts […]

07 december 2022

Iraanse schrijver Rezazadeh bij Literair Café Gemert

GEMERT – Op donderdag 15 december is Sholeh Rezazadeh te gast bij het Literair Café van Bibliotheek De Lage Beemden. Sholeh Rezazadeh (1989) is dichter en schrijver. Ze studeerde geneeskunde in Iran en kwam in 2015 naar Nederland.

06 december 2022

Kerstrollershow met Gemertse rijdsters

REGIO – Rollerclub De Oude Molen presenteert zaterdag 17 en zondag 18 december met trots weer een unieke editie van de jaarlijkse Kerstrollershow. Na twee jaar van afwezigheid kan het nu eindelijk weer doorgaan. Dit spektakel zal plaatsvinden in sporthal D’n Ekker in Beek en Donk. Ook dit jaar doen er weer verschillende Gemertse rijdsters mee met deze show.

05 december 2022

Gamenight en Silent Disco in De Bunker

GEMERT – Ook deze week biedt de bunker weer een breed programma, met een Silent Disco en een Gamenight in het weekend. De week begint op donderdag, als Jacques Ellis een intiem Tuney-concert geeft.