19 augustus 2022

De mooiste fietsroutes door Gemert-Bakel en Boekel 2022: In het land van ‘Tinus’

Ook deze zomer heeft het Gemerts Nieuwsblad nieuwe wandel- en fietsroutes uitgezet. Vandaag vertrekken we vanaf het Sint Agathaplein in Boekel. Boekel heeft een gouden fietsgeschiedenis. De gastvrije en actieve gemeenschap leverde meerdere wereldkampioenen BMX af, maar werd vooral op de kaart gezet door Leontien Zijlaard- van Moorsel. De ‘Joekel van Boekel’ is de beste […]

17 augustus 2022

5 x gratis in Gemert-Bakel: gezinsuitjes voor komend weekend

GEMERT-BAKEL – Vind je het leven deze zomer al duur genoeg? Trakteer jezelf (en je gezin) dan op een gratis uitje dichtbij komend weekend. Heerlijck Vrij Magazine en Gemerts Nieuwsblad zetten vijf tips voor je op een rijtje.   1. Kabouters ontdekken Samen op ontdekkingstocht door het Kabouterbos. Naar de dierenweide, de vlindertuin en de […]

27 juli 2022

Draaiorgels in het Boerenbondsmuseum

GEMERT – Diverse antieke draaiorgels zijn op zondag 31 juli te bewonderen en te beluisteren in het Boerenbondsmuseum tijdens de jaarlijkse draaiorgeldag. Kinderen kunnen vandaag hun creativiteit kwijt en mogen knutselen met klei. Daarnaast deze zondag ook weer diverse ambachten en demonstraties en ook het kledingdepot is geopend. Het museum is 31 juli open van 13u tot 17u.

25 juli 2022

Rondleiding Latijnse school en gemeentearchief

GEMERT – U kunt op 30 juli deelnemen aan een rondleiding van de VVV door de Latijnse school en het gemeentearchief. De VVV-gids wacht u om 11.00 uur op bij de ingang van de Latijnse school aan de Ruijschenberghstraat in Gemert.

19 juli 2022

Win kaartjes voor Op GroenExpo Bloem & Tuin

NUENEN – Hartje zomer is hét moment dat wij in Nederland optimaal van onze tuin of balkon genieten. GroenExpo Bloem & Tuin is de beurs met de allerlaatste tuintrends, de nieuwste bloemen en planten, kunst en dit jaar ook extra aandacht voor verduurzaming. GroenExpo Bloem & Tuin vindt plaats van vrijdag 22 juli tot en […]

18 juli 2022

Poppendokter en tentoonstelling WGK in Boerenbondsmuseum

GEMERT – Op zondag 24 juli is de poppendokter aanwezig in het Boerenbondsmuseum. De poppendokter en de wijkzusters zijn dan aanwezig om de knuffels en poppen van kinderen te wegen en meten. Ook krijgen de kinderen een goed advies nadat de poppendokter de pop of knuffel heeft onderzocht. Op een kaart wordt alles genoteerd en krijgt uw kind dat als herinnering mee.

14 juli 2022

Zomerconcert Concordia

DE RIPS – Op 6 juli was jaarlijks terugkerende zomeravondconcert van muziekvereniging Concordia, waarbij de certificaten en diploma’s uitgedeeld worden aan de examenleerlingen. Het weer zat mee en de zon liet zich goed zien. Op een heel klein spatje regen na een perfecte avond voor een mooi concert.

14 juli 2022

Met Musis Sacrum Bakel en Aalander muzikanten de zomervakantie in

BAKEL – Op donderdagavond 14 juli geven Musis Sacrum èn de Aalander muzikanten een gezamenlijk buitenconcert. Tussen de kerk en ‘t Viltje wordt die avond de Dorpsstraat van Bakel tijdelijk afgesloten, om plaats te maken voor dit optreden. Het concert start om 20:00 uur.

08 juli 2022

Cruyden Academie over spijsverteringsproblemen

GEMERT – In de tuinen van VELT-Gemert ‘Heerlijck Hopveld’ worden in 2022 weer tien praktijklessen over helende kruiden verzorgd. Op deze ‘Cruyden Academie’ leren deelnemers wat ze zelf kunnen doen om kwalen te verlichten. Op zaterdag 9 juli vindt van 11.00 tot 13.00 uur de vijfde les plaats, met als thema ‘Spijsverteringsproblemen’.