Rondleiding Latijnse school Gemert

GEMERT – In Gemert staat sinds 1587 een Latijnse school. Een bron van kennis en wijsheid! De school is gesticht door landcommandeur Hendrik van Ruijsschenbergh. Hij bestuurde de Balije oftewel een provincie van de Duitse Orde. Gemert was een Commanderij in deze Balije Alden Biesen. Bij de status van de Duitse Orde paste een Latijnse […]

Toneelgroep Rips speelt ‘Onje Klonje’

DE RIPS – Het Ripse toneelgezelschap Toneelgroep Rips staat binnenkort weer op de planken met de klucht ‘Onje Klonje’ van Bart Moors. Dit komische avondvullende blijspel met elementen van drama en thriller speelt in een klein dorpje waar de gemoederen hoog op lopen.

Gemertse kunstenaars exposeren

GEMERT – Twee Gemertenaren laten samen hun kunstwerken zien op de mooie locatie van ’t Oude Raadhuis in Beek en Donk. Melanie Hermans exposeert haar schilderijen en Diny Timmers haar keramische objecten.

Loek Peters speelt Ma van Hugo Borst

GEMERT – Ma stond altijd klaar voor haar zoon. Nu draait ‘meneer Alzheimer’ de rollen om. Maar hoe zorgt een zoon voor zijn moeder? De tragikomische solovoorstelling Ma is gebaseerd op het boek dat Hugo Borst schreef over de aftakelende geest van zijn moeder en haar onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. De makers van Leef! […]

Snertrit MC Laurentia

MILHEEZE – Na een fantastisch motorjaar, zeker gezien het weer, maakt Motorclub Laurentia uit Milheeze zondag 21 oktober de laatste officiële motorrit van 2018.

Eerste voorronde Openveldfeest bandwedstrijd

ERP – BreakOut, het Erpse podium voor beginnende bands, organiseert dit najaar de twaalfde editie van de Openveldfeest bandwedstrijd. In drie voorrondes strijden twaalf bands om twee plaatsen voor het Openveldfeest, het tweedaagse Erpse dorpsfeest met spel, kunst, cultuur, zang, dans en muziek.

Vol programma in De Bunker

GEMERT – Er staat deze week een druk programma te wachten voor De Bunker in Gemert. Op donderdag 18 oktober speelt Simon Keats tijdens de Tuney Thursday en op vrijdag 19 oktober worden de bordspellen weer uit de kast gehaald voor de Gamenight. Op zaterdag 20 oktober kan er lekker gedanst worden tijdens de Herfstswing.

Kennismaken met cast Shrek de Musical

GEMERT – Meedoen aan een musical? Zingen, dansen en acteren met een enthousiaste groep musicalliefhebbers en begeleid worden door een professionele regisseur, choreograaf, zangcoach, repetitor en muzikaal leider? Dat wil iedereen, toch?