Met Hemelvaart weer naar Handel

GEMERT – Ook dit jaar met Hemelvaart, donderdag 30 mei, zullen in de Gemertse straten en de weg naar Handel de gildetrommen en de muziek van Harmonie Excelsior het signaal zijn voor de jaarlijkse processie naar Handel. Deze processie is een traditie die al zolang bestaat, dat het begin in de nevelen van vorige eeuwen is gehuld.

Aansprekekende namen Volendam van het Zuiden

GEMERT – Volendam van het Zuiden viert dit jaar het tienjarig bestaan. Naast de highlights George Baker en de Gemertse Laura van den Elzen, samen met Mark Hoffmann en band, zijn op zondag 2 juni ook weer aansprekende tribute-artiesten aanwezig in het Boerenbondsmuseum.

Juniorconcert Muziekvereniging Concordia

DE RIPS – Op woensdag 29 mei organiseert Muziekvereniging Concordia uit De Rips weer een juniorconcert. Tijdens dit concert treden de blokfluitleerlingen, slagwerkleerlingen en de leerlingen op een blaasinstrument op.

The Favourite bij Luxor

GEMERT – De Griekse regisseur Lanthimos staat bekend om zijn vervreemdende films. Zijn nieuwste film The Favourite speelt zich af aan het Engelse hof, maar is alles behalve een doorsnee kostuumdrama. De cineast creëerde een machtsstrijd tussen drie vrouwen; de macht over seks, sekse en status.

De Knokert controleert nestkasten

BOEKEL – Op 11 mei is er door de jeugdnatuurwachters van De Knokert uit Boekel wateronderzoek gedaan. Ook zijn de nestkasten gecontroleerd bij Jo van Haandel en Jet v.d. Elzen aan de Wanroyseweg. Genoemde dames hebben een prachtig natuurgebiedje ontwikkeld waar van alles te horen en te zien is. De gekraagde roodstaart broedt er al […]

Dubbele Tuney Thursday

GEMERT – Chris Brown en Kate Fenner geven een dubbel Tuney Thursday concert met Suzanne Jarvie. De drie Canadese muzikanten staan op donderdag 23 mei op de planken bij de Bunker in Gemert.

Schapendag Boerenbondsmuseum

GEMERT – O[ zondag 26 mei staat het Boerenbondsmuseum in Gemert in het teken van schapen en de wol die ze produceren. Bezoekers kunnen genieten van demonstraties schapen scheren en schapen drijven.

Xtort eert Unknown pleasures

GEMERT – Het oost-Brabantse collectief ‘Wave Invasion’ brengt een ode aan de geboorte van zijn genre. Veertig jaar geleden bracht de Engelse band Joy Division het debuut ‘Unknown Pleasures’ uit, en dit betekende meteen de geboorte van de drie muziekgenres postpunk, new wave en gothic.

Decor één van speerpunten De Kern

HANDEL – Al maanden zijn ze aan het werk, de decorbouwers van Toneelgroep De Kern uit Handel. Ze boren, lassen, timmeren, schroeven en schilderen er op los. Elk jaar weer, worden de meest prachtige en fantastische bouwwerken gecreëerd. Het decor is dan ook altijd een van de meest in het oog springende onderdelen van de voorstellingen.

Voorjaarsconcert Musis Sacrum en De Goede Hoop

BAKEL – Zaterdagavond 11 mei organiseerden harmonie De Goede Hoop uit Aarle-Rixtel en harmonie Musis Sacrum uit Bakel een gezamenlijk voorjaarsconcert in De Dreef te Aarle-Rixtel. Voor de bezoekers brachten beide harmonieën elk vijf nummers ten gehore.