KennisCafé over bewegend leren

GEMERT-BAKEL – Dinsdag 5 oktober van 20.00 tot 21.00 uur geeft buurtsportcoach Inge Poos een lezing voor ouders, leerkrachten en andere geïnteresseerden rond het thema ‘bewegend leren’. Het KennisCafé is gratis en vindt plaats in de Eendracht te Gemert. Vooraf reserveren is verplicht en kan via www.bibliotheeklagebeemden.nl, telefonisch via 0492 – 323245 of aan de balie in de bibliotheek.

De Specht start nieuw seizoen

HANDEL – De Kleine Jeugdnatuurgroep De Specht uit Handel gaat weer beginnen aan een nieuw seizoen voor kinderen van 5, 6 en 7 jaar. Één keer per maand, op een woensdagmiddag van 14.00 tot 16.15 uur, maken de kinderen op een speelse manier kennis met de natuur door middel van speurtochten, spelletjes, knutselen en onderzoekjes.

Kofferbakverkoop Boekel

BOEKEL – Op zondag 26 september is er van 9.00 uur tot 15.00 uur een grote kofferbakverkoop op het evenemententerrein aan de Waterval in Boekel, georganiseerd door gilde Sint Agatha. Er komen zo’n 160 standhouders om hun meegebrachte spullen te verkopen. In het gildehuis en op het terras is allerlei drank en eten verkrijgbaar. Voor […]

Terug naar school in het Boerenbondsmuseum

GEMERT – Op zondag 26 september kunnen bezoekers weer de schoolbanken in bij het Boerenbondsmuseum. Zij krijgen in het prachtige schoolgebouw les zoals dat vroeger ging. Op het schoolpleintje kunnen de spelen van vroeger, zoals hinkelen, repen, steltlopen en steppen nog eens uitgeprobeerd worden.

Vinylavond met popquiz

GEMERT – De Bunker in Gemert heeft komend weekend weer een vol programma. De Bunker heeft een intensieve tijdbeleegd met wekelijks coronaproff on- en offline activiteiten voor en door de jeugd en lokale cultuurliefhebbers, zoals Kult_uur, het Jongerencafe en Teenzz. Deze week landt op vrijdag de Vinylclub in het jongerencentrum, maat daaraan gekoppeld een popquiz. Op zaterdag kunnen liefhebbers van electrotrash hun hart ophalen.

Nachtvlindernacht IVN Gemert-Bakel

GEMERT-BAKEL – Ook dit jaar deed IVN Gemert-Bakel mee aan de Nachtvlinderavond en -nacht. De Vlinderstichting vraagt elk jaar of de Vlindergroepen een avond nachtvlinders willen tellen en wel op soorten als aantal.

Van Molendwang tot Recht van Wind

MILHEEZE – Heemkundekring Bakel en Milheeze houdt een lezing met als titel ‘Van Molendwang tot Recht van Wind’. Simon van Wetten zal dit thema, gesteund door unieke filmbeelden, op maandag 27 september vanaf 19.30 uur belichten in De Schans in Milheeze.

PeuterBieb Online met Wiebe Wasbeer

GEMERT-BAKEL – PeuterBieb is een online feestje van Bibliotheek De Lage Beemden. Peuters beleven samen met Wiebe Wasbeer de mooiste verhaaltjes, zingen en maken muziek. PeuterBieb Online vindt plaats op vrijdag 17 september, 1 en 15 oktober, 5 en 19 november, 3 en 17 december om 10.15 uur live via Zoom.

Prijswinnend luitist voor show naar Helmond

HELMOND – Luitist en componist Jozef van Wissem heeft één missie; de luit heruitvinden. Dit resulteert in minimalistische avant-folk met melodieuze labyrinten waar je je alleen maar aan over kan geven. Sinds zijn debuut in 2000 heeft hij een schare devote fans achter zich weten te vergaren. Na enkele soloalbums brak hij door bij het […]