Jessica Achten
Jessica Achten Harald Berkhout

Veelzijdig programma De Bunker

Uit

GEMERT - Met een vrijdagse Tuney-aflevering, inclusiviteit en flamenco biedt De Bunker in Gemert een breed cultuuraanbod, deze week.

Woensdag 17 mei landt Idahot in De Bunker. Dat de wereld nog lang niet gelijk is voor iedereen weten we, daarom zal De Bunker donderdag opstaan voor de rechten van iedereen om te zijn wie ze nou eenmaal zijn. Er is een leuke quiz met allerlei weetjes over inclusiviteit, en er mag ook nog gezongen worden tijdens een Queer Karaoke. De Bunker gaat open om 19.00 uur en de toegang is gratis.

Vrijdag 19 mei geeft Joel Fafard uit Canada een Tuney on Friday-concert. De bekroonde gitarist Joel Fafard speelt zuidelijke roots en blues-klassiekers met de ziel van een purist en het showmanship van een doorgewinterde entertainer. Hij zingt met de sexy, geschuurd klinkende zangstijl van de nieuwe generatie bluesman. Hij is een verhalenverteller pur sang, die ook nog prachtig weet te soleren op de gitaar. Met zijn nieuwste albums, Cluck Old Hen en Borrowed Horses, en zijn liveshow, gebruikt Fafard zijn ongewone vaardigheid als entertainer om een nieuwe muzikale missie aan te gaan: De blues blijven vernieuwen. Het Tuney-concert begint vrijdag rond 21.30 uur en de toegang bedraagt 5 euro.

Zaterdag 20 mei is Jessica Achten de hoofdgast van Cultuurcafe Gemert-Bakel. Dat café presenteert Gemert-Bakelse kunst en cultuurmakers middels een talkshow, podiumkunsten en pop-up art expos. Jessica Achten is flamenco-danseres, dansdocent en organisator. Samen met haar gast Tijn van der Sanden, flamenco gitarist, zet zel de hele avond in het teken van de flamenco, jarenlang dé manier om in Spanje cultuur en verhalen over te brengen. De Bunker gaat zaterdag om 20.00 uur open en de entree bedraagt een vrijwillige bijdrage voor het cultuurcafe.

Verwacht: 25 mei: Jasper Mook; 27 mei: Cooking John & Courtesy call; 1 juni: Mannen met Baarden; 3 juni: Just Friends Presents; 18 en 19 augustus: Zebrafestival; 16 september: Dikke Dennis & The Røckers; 5 oktober: Welling & Williams (USA); 19 oktober: Simon Kempston (SCO

Lees ook