Afbeelding
Jo van Es, RJ van Es Foto- en videoproducties Gemert

Koemelken en kruiden in het Boerenbondsmuseum

Uit

GEMERT - Koeien melken deed men vroeger met de handen. Als je het ziet, dan lijkt het heel eenvoudig. Maar het is moeilijker dan gedacht. En als je het onder de knie hebt dan is het nog de kunst om de melk in de emmer te krijgen. 

Iedereen kan het melken, met de hand, zelf komen proberen in het Boerenbondsmuseum. Groot en klein kan zich op Eerste Pinksterdag komen bewijzen en proberen om Kampioen Koemelken van het Boerenbondsmuseum te worden. Daarnaast zijn er in de verschillende ambachtsgebouwen ook weer demonstraties van diverse oude ambachten en is Brabantse klederdracht te bekijken in het schooltje en depot. Het museum is Eerste Pinksterdag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. 

Op Tweede Pinksterdag vindt de zeventiende editie van de landschaps- en natuurmarkt Cruydenrijck Pruujverééj plaats. Deze markt wordt georganiseerd door Stichting Gemert-Bakel Kruidentuin van Nederland. Het is een evenement met een veelzijdig aanbod op het gebied van landschap- en natuurverenigingen, kruidenmarkt en proeverij. De deelnemers zullen de bezoekers een blik gunnen op alles wat er op het gebied van kruiden, landschap en natuur verkrijgbaar is. Entree deze middag is gratis.

Lees ook