Afbeelding
unknown

Bakel Markt, een markt vol diversiteit

Uit

BAKEL - Op 4 juni wordt de Dorpsstraat in Bakel weer de druk bezochte jaarmarkt gehouden. 

Vorig jaar hebben de Pierewaaiers laten zien dat Bakel Markt óók na corona nog steeds een begrip is in Bakel en omgeving. Bestuurslid Pieter van den Boom vertelt: “Ondanks dat het weer niet helemaal meezat, werd er tussen de regenbuien door volop rondgestruind over de markt. Om er zeker van te zijn dat de weergoden de markt goed gezind zijn, hebben we dit jaar een paar extra worsten naar de Clarissen gebracht.” Met goed weer op komst kan het niet anders dan dat het zondag 4 juni van 11:00 tot 17:00 uur weer gezellig marktshoppen is in Bakel.
Bezoekers kunnen ook genieten van de sfeer rondom de markt. De organisatie vertelt: “Terwijl de kinderen zich vermaken bij de kinderattracties kunnen de ouders genieten van het zonnetje op een van de vele terrassen die Bakel rijk is.” Daarnaast kondigen de Pierewaaiers aan dat er ook gezorgd wordt voor de inwendige mens: “Zoals elk jaar worden de Piereburgers gebakken door onze Prins.”

Dit jaar zal tijdens Bakel Markt ook weer het kapellenfestival ‘Dweilen dur Baokel’ plaatsvinden. De hofkapel ’t Is Deeger Wa heeft enkele bevriende kapellen uitgenodigd om samen met hen de jaarmarkt op te komen luisteren. Bluswerruk, Ragazzi en Jongbelegen zullen de markt zelf van muzikale omlijsting voorzien. ’t Is Deeger Wa speelt na afloop van de markt als ‘afterparty’ voor wie nog even gezellig na wil genieten.
De markt is vrij te bezoeken en er is voldoende parkeergelegenheid, al raden De Pierewaaiers bezoekers aan per fiets te komen.

Lees ook