Afbeelding

Vredesweek vol activiteiten in Gemert-Bakel

Uit

GEMERT-BAKEL - Elk jaar organiseert PAX in de derde week van september een vredesweek in Nederland. In Gemert-Bakel is een initiatiefgroep ontstaan van mensen uit de gemeente en parochie St. Wiilibrordus, die zich hierbij aansluiten en verschillende activiteiten organiseren. De activiteiten staan in het teken van ‘Vrede dichtbij, vrede veraf en vrede in jezelf”.

Er is steeds meer verdeeldheid in de maatschappij, terwijl we elkaar juist zo hard nodig hebben voor een leefbare samenleving, dichtbij en wereldwijd. Deze boodschap vraagt erom breed uitgedragen te worden. Daarom zijn er in de vredesweek, dit jaar van 16 tot en met 24 september, diverse lokale activiteiten. Iedereen is welkom, ongeacht leeftijd, religie of sociale achtergrond.

Wat is er te doen in de Vredeweek?

Op zaterdag 16 september om 14.00 uur opent de vredesweek met een stiltewandeling vanaf het Ridderplein naar de Sprank in de Mortel, in witte kleding. De route is makkelijk begaanbaar en rolstoeltoegankelijk. Aansluitend zijn er verschillende toespraken, onder andere over Ubuntu, en vredesliederen van strijdliederenkoor Swaovel & Salpaeter.
Op zondag 17 september is van 14.00 tot 16.30 uur een Vredige Zondag in de Nazareth Kapel in Gemert. Dit wordt een afwisselende middag, met muziekoptredens van Rendez Vous (Nederlandstalige luisterliedjes) en La Chispa (Spaanse klanken op gitaar en dwarsfluit). Er worden korte verhaaltjes verteld, deels door vluchtelingen in Gemert-Bakel, er wordt poëzie voorgedragen en er is samenzang.
Op donderdag 21 september, de internationale dag van vrede, is er een stiltemoment op het Ridderplein van 19.00 tot 19.25 uur. Met ondermeer voorleeskampioen Fleur Crommentuijn uit Gemert en muziek.
Op zondag 24 september is om 14.00 uur een afsluitend vredesconcert “For hope and peace” in de Sint Jan door gospelkoor Lichterlaaie uit Eindhoven. Voorts staan de kerkdiensten van Gemert-Bakel in het teken van vrede en is in de bibliotheek van Gemert een boekentafel in dit thema. Alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Aanmelden hoeft alleen voor het bezoek aan de Vredige Zondag in Nazareth Kapel. Hiervoor stuur je een mailtje naar paxchristigemertbakel@gmail.com. Mensen die interesse hebben om aan een of meerdere activiteiten mee te doen vinden op Facebookpagina “Vredesweek Gemert” alle informatie.

Lees ook