Afbeelding

IVN-lezing ‘Meer natuur in je tuin’ Bakel

Uit

GEMERT-BAKEL - Als je in de Nederlandse natuur wil vertoeven, denken mensen al gauw aan een bezoekje aan een van onze natuurgebieden. Je kunt echter ook dichter bij huis blijven, door bijvoorbeeld natuur in je eigen tuin of op je eigen erf te creëren. Dit heeft als voordeel dat je er het hele jaar door, ieder moment van de dag van kunt genieten.

IVN-Gemert-Bakel wil daarom wat informatie geven over hoe mensen rondom hun huis de natuurwaarden kunnen opkrikken, en zo de biodiversiteit hier te verhogen. Daarom is er donderdag 21 september een lezing, getiteld ‘Meer natuur in je tuin’. Tijdens deze lezing zal Gerard Compiet praktische tips aan de hand doen hoe iedereen op eenvoudige wijze kan zorgen voor goede leefomstandigheden, een rijker voedselaanbod en voldoende nestgelegenheid voor allerlei organismen vlak bij huis. Voorts zal hij beelden laten zien van bijvoorbeeld zoogdieren, vogels en insecten die bezit van uw meer natuurvriendelijke tuin gaan nemen. 

De lezing vindt plaats op donderdag 21 september en begint om 19.30 uur, in het IVN gebouw aan het Geneneind 2a in Bakel.

Lees ook