Afbeelding

Ierse dans, Americana en kleinkunst in De Bunker Gemert

Uit

GEMERT - De Bunker zit komend weekend weer bomvol. Op donderdag geeft Ik Ben Suzanne een intiem concert. Zondag presenteert Evrin het vinyl-album In the late innings en zaterdag wordt in een nieuwe editie van Cultuurcafé een blik geworpen op de Ierse dans.

Ik Ben Suzanne vindt kracht in kwetsbaarheid en kwetsbaarheid in kracht. Haar Nederlandstalige kleinkunstige liedjes laveren tussen het grote en het kleine, het lichte en het zware. Suzanne stond in 2017 in de finale van het Leids Cabaret Festival met de band Ps en zo is het leven. Sinds 2021 maakt ze eigen werk en donderdag 16 november staat ze op het Bunkerpodium. Het concert op donderdag 16 november start rond 21.30 uur. Entree 5 euro.

Zaterdag 18 november beleven bezoeker va De Bunker het echte Ierse pub gevoel tijdens het Cultuurcafé. Deze avond zullen Merel van Eck (afkomstig uit Gemert) en dansdocente Ilse Leijen worden geïnterviewd over Ierse dans. Ilse heeft al ruim 18 jaar Ierse danservaring en verschillende belangrijke danstitels gepakt.  Stilzitten is moeilijk tijdens deze editie van het Cultuurcafé. Die begint om 21.00 uur en de entree bestaat uit een vrijwillige bijdrage voor het Cultuurcafé.

Zondag 19 november vindt de albumpresentatie plaats van het Americana duo Evrin. Het album beschrijft de reis die Eefje en Riny doormaakten, nadat Eefje gediagnosticeerd werd met een ongeneeslijke vorm van kanker. Op de plaatsen die ze bezochten, werden ze geconfronteerd met twijfel, onzekerheid en vergankelijkheid. Maar in de muziek die ze op dit album gemaakt hebben vonden ze de positiviteit, het verlangen en de levenslust terug. De opbrengst van de plaat en het concert gaan naar de Stichting ´No Guts No Glory´. De Bunker is zondag open vanaf 15.00 uur. Het optreden staat om 16.30 uur. Entree 11 euro.

Lees ook