Afbeelding

Jan van Piekeren hoopt op doorbraak tijdens Tuney Thursday

Uit

GEMERT - Al dertig jaar staat de Utrechtse zanger, tekstschrijver en volksvermaker Jan van Piekeren op het punt van doorbreken. Dat zou op donderdag 11 januari zomaar eens kunnen gebeuren in Gemert, als hij een intiem Tuney Thursday concert geeft in De Bunker.

Begeleid door gitarist en liedjesmaker Johan Fransen, ruim 20 jaar zijn muzikale wederhelft, en Bruno Rombouts op accordeon, piano en dwarsfluit brengt Jan van Piekeren de beste liedjes uit zijn doorleefde en zeer afwisselende repertoire vol tranen van vooral geluk. Het trio is een geoliede machine en de vlieguren en het speelplezier spatten ervan af. Prachtige luisterliedjes afgewisseld met besmettelijke meezingers maken van een avondje Van Piekeren een Utrechtse beleving. Met een overdosis zelfspot vertelt hij over zijn leven als artiest en over zijn dromen die hem misschien niet in Carré hebben gebracht, maar hem al 30 jaar een gelukkig mens maken. Zoals op het podium van De Bunker, op donderdag 11 januari vanaf 21.30 uur. Deuren open om 20.00 uur, entree 5 euro.

Iedere tweede vrijdag van de maand is het Gamenight in De Bunker, dus ook op vrijdag 12 december. De avond is geschikt voor iedereen; van Monopoly-speler tot en met de doorgewinterde Agricola-speler en van jong tot oud. Iedereen is welkom, ook mensen die gewoon een babbeltje willen maken met wat vrienden aan de bar. De Bunker heeft ook een kleine collectie van spellen en misschien heeft de Gamemaster ook nog iets in petto voor deze avond. Eigen eten en drinken is niet toegestaan, maar de entree en het gebruik van de spellen is gratis. Aanvang rond 20.00 uur.

Op zaterdag 13 januari zet De Bunkers haar vrijwilligers in het zonnetje. Tijdens de nieuwjaarsborrel luiden ze gezellig het nieuwe jaar in onder het genot van een hapje en drankje. De deuren zijn geopend van 20:00 tot 2:00 uur, maar iedereen kan maar beter op tijd zijn, want om 21:00 belooft het bestuur enkele mededelingen: “Verder staat de avond in het teken van gezellig kletsen, dansen en genieten. Neem vooral mensen mee, want óók niet-vrijwilligers, oud-vrijwilligers, oma’s, opa’s en noem het maar op zijn welkom.”

Lees ook