Afbeelding

Succesvolle expositie KunstLokaal open op zondag 4 februari

Uit

GEMERT - Henk en Merel van Eck exposeren momenteel hun schilderijen in KunstLokaal. Hennie van de Hurk maakt deze expo compleet met originele keramische objecten.

De drukbezochte opening op 7 januari verliep zeer succesvol. Merel, die tevens Irisch Dance beoefent, gaf samen met een danspartner een wervelende voorstelling. Wethouder Wilmie Steeghs opende de expositie waarin zij haar waardering naar de kunstenaars uitsprak. Ze beschreef de overeenkomsten in het werk als een zichtbare gezamenlijke liefde voor de natuur. Maar benoemde ook de tegenstelling tussen het robuuste karakter van de keramiek en de fijne penseelstreken van de schilderijen. 

Geïnspireerd op de prachtige landschappen en idyllische taferelen van de tentoonstelling volgden leerlingen van de Talentenstroom een schilderworkshop bij KunstLokaal. “Hoe schilder je bomen of water? Hoe maak je de kleuren?”, waren veel gestelde vragen. Enkele van deze werkjes zijn ook op zondag 4 februari te bewonderen. De expositie is nog tot 26 februari te bezoeken, met uitzondering van de carnavalsdagen. Op zondag 4 februari is er van 13.00 tot 17.00 uur een extra openstelling waarbij de kunstenaars zelf aanwezig zijn. Belangstellenden zijn van harte welkom bij KunstLokaal, Vondellaan 47 in Gemert.

Lees ook