Jee & Vee geeft donderdag een Tuney concert.
Jee & Vee geeft donderdag een Tuney concert.

Alternatief carnavalsprogramma in De Bunker

Uit

GEMERT - Wie geen zin heeft in hoempapa en lallen, vindt zijn adres bij De Bunker, belooft het jongerencentrum: ‘In plaats van carnavalshits hebben we fijne Americana, metal en house.”

Americana-liefhebbers kunnen op donderdag 8 februari bij De Bunker terecht voor het Tuney Thursday concert. Het duo Jee & Vee staat dan op de planken. Jee & Vee zijn graag geziene gasten op talloze podia, blijkt uit de legio optredens in de afgelopen periode. De twee gerenommeerde muzikanten hebben hun sporen in de muziekwereld ruimschoots verdiend.
Ze hebben ervoor gekozen een programma te brengen met voornamelijk covers van roots- en Americana-muziek van bekende en minder bekende blues- of popartiesten en singer-songwriters. Jee & Vee spelen nummers die gehoord moeten worden. Ze brengen de nummers op geheel eigen en kenmerkende wijze. Daarbij worden hun optredens gelardeerd met leuke anekdotes, weetjes en verhalen omtrent de artiesten waarvan zij nummers in hun repertoire hebben opgenomen. Entree is 5 euro, aanvang 21.30 uur.

Vrijdag 9 februari opent De Bunker de deuren voor A Heavy Carnaval. Dat staat voor ‘riffs, blasts en herrie!’, zegt De Bunker.
Dead Soil, uit de regio, schetst een somber beeld van de toekomst. De band speelt doom en industrial metal van de donkerste soort, een sound die teruggrijpt naar bands als Godflesh en Pitch Shifter.
Met een oorsprong in tragedie is Yantras de wanhoop te boven gekomen. Gevestigd in de hoofdstad van de heksenjacht in Nederland brengt Yantras een uniek post-doom mengsel, doordrenkt in dezelfde donkere, apocalyptische en occulte sfeer en de rauwe, pure emotie die ooit aanwezig was in hun thuisstad Roermond. De huidige samenstelling van Yantras is in 2023 bij elkaar gekomen en brengt invloeden vanuit allerlei soorten harde muziek samen. Yantras gaat bruter en harder dan voorheen. A Heavy Carnaval start om 20.00 uur, entree 6 euro.

Zaterdag 10 februari is het house en dance wat de klok slaat, met The Destruction of Rave Culture. Die grijpt terug op de muziekgeschiedenis en kijkt naar de toekomst van de dance muziek. De dj’s van toen en nu brengen house, big beat, chemical, techno en acid. Kaas brengt oldskool house en beats van de 90´s. Koen draait naast house en hardstyle ook zijn eigen producties. Dj Bram brengt de beste deep house, slap house, tech house en techno. Deuren open om 21.00 uur, entree gratis.

Lees ook