Afbeelding

De tent op zunne kop

Uit

DE MORTEL - Het was weer geweldig tijdens de krulavonden in de Mortel in een prachtig versierde Sprank of zoals de Krulstarte zeggen, de mooiste en gezelligste megastal van Brabant. Wederom was er een mix van lokaal en regionaal talent aanwezig die de uitverkochte zaal twee avonden vermaakte met muziek en humor.

Het begint met de Zussen van ZDH Prins Rob die een hilarische Quiz hebben gemaakt waar Rob en Karin antwoorden geven op video die niets verhullend zijn en waar ook de kindjes van het prinselijk paar hun ouders van een totaal andere kant laten zien, antwoorden op vragen die waarschijnlijk in een andere vorm gesteld waren. Ook de Krulkapel die de hele avond vakkundig aan elkaar blies hadden met 2 personen een stukje waar ze één hint even onder de loep namen en vervolgens rob het nummer shout lieten zingen.

De Raad en vader van Rob die zichzelf prachtig hadden uitgedost als paters en nonnen en tijdens een nummer van Sister act opkwamen, waarna ze tijdens het bekende klokkenluiders van Andre van Duin meters hoog de lucht invlogen of op ludieke wijze andere klokken lieten luiden.

Natuurlijk konden Henk en Jorlan Manders niet ontbreken op een avond in hun Dorp. Zij namen menigeen die in de zaal aanwezig was op de hak verkleed als werknemers van Rob (Partycentrum Goosens) en daarna was Rob aan de buurt alsof het een Roast was, allerlei sappige details over zijn jeugd kwamen voorbij.

Ook Mortels talent Noginnedan was aanwezig zij zongen liederen die de hele zaal meenamen door het prachtige dorp door liedjes zoals het Mortels ommetje, en door het dagelijkse leven en nieuws uit het dorp op de korrel te nemen. Ook geven ze een serenade op het lied Jubillisimo aan fanfare St Lucia die dit jaar 100 jaar bestaat. Een erg mooi geheel van een paar fantastische muzikanten.

Joep de Wildt als de Kleinzoon met anekdotes over zijn opa die ook tonprater was en Joep nam Jorlan ook flink op de korrel wat hilarisch was omdat deze bekend is in het dorp. Joep nam de zaal geheel mee vanaf het begin deze ging stuk van het lachen. Als toegift kwam hij nog met een magische combi van 2 liederen van Herman van Veen en de Bee Gees die hij vakkundig gemixt had.

Tot slot was Dévéltop aanwezig die de zaal bij opkomst direct meenam in opzwepende feestmuziek en het weigerde dat er weer iemand ging zitten. In polonaise ging de zaal de late uurtjes in.

Lees ook