Gemertenaar steekt achtertuin in brand

GEMERT -Een Gemertenaar heeft zaterdag zijn achtertuin in brand gestoken. Van opzet was geen sprake. De man was met een onkruidbrander aan het werk, toen onbedoeld een vijf meter hoge conifeer vlam vatte. Het vuur sloeg ook over op een tuinset en schutting. De brandweer rukte uit voor ongelukkige voorval in de Valeriusstraat. Er raakte niemand […]

Kasteel Gemert ‘kans die we met alle handen moeten aangrijpen’

GEMERT – “Een kans die we met alle handen moeten aangrijpen.” Ondernemersvereniging Gemert is positief over de herbestemming van het kasteel van Gemert. Volgens waarnemend voorzitter Willy Vos en bestuurslid Harrie Wijn kunnen de plannen van de nieuwe lokale eigenaar BL Huisvesting een belangrijke impuls geven aan de lokale en regionale economie. Ook helpen deze om Hartje Gemert leefbaar te houden.

Jongen valt uit boom in Gemert

GEMERT – Een jongen is vrijdag uit een boom gevallen in Gemert. Dat gebeurde rond 20.00 uur in het park aan de Perkstraat/Antoon Coolenstraat.  Het slachtoffer kwam ongelukkig terecht. Hij is met een gebroken pols naar het ziekenhuis vervoerd (Foto: 112nieuwsonline.nl).  

Beleef het in Gemert

GEMERT – Dient u iemand die enige kritiek op u heeft ook wel eens van repliek met het weerwoord: “Nee, jíj trekt volle zalen?” Welnu, Cultuurhuis De Eendracht gaat in het seizoen 2018-2019 zeker volle zalen trekken.

Lange omleiding N279 Bakel op SBS6

BAKEL – De Lange Omleiding komt maandag 23 april op SBS6. Het tv-programma Van onze centen stelt de geplande weg over Bakel grondgebied aan de kaak. Kees Tol praat met boze inwoners die de omleiding geldverkwisting vinden. De uitzending begint om 20.30 uur. “In Van onze centen komt Kees Tol in actie tegen de vaak […]

Schilderijenrestauratie Handel nadert ontknoping

HANDEL – Afgelopen week ontving St. Erfgoed Handel bericht van het Prins Bernhard Cultuurfonds met daarin de toezegging van een flinke substantiële bijdrage voor de restauratie van de Handelse altaarschilderijen. Een dusdanige substantiële bijdrage dat het begrotingstekort voor deze restauratie bijna gedicht is.

Het gilde en de barones

GEMERT – De gildebroeders van het Sint Jorisgilde krijgen soms het verwijt dat zij niet genoeg aandacht besteden aan vrouwen binnen het gilde. Het is terecht een echte mannenclub. Maar natuurlijk hebben de broeders behoefte aan een vrouw die achter cq. naast de gildemannen staat. Ze zeggen dan ook als de vrouw er niet achterstaat het niet lukt om als gildebroeder te kunnen funktioneren. Gelukkig staan de meeste partners volmondig achter de gildebeleving van hun man.

St.Cecilia luidt voorjaar in met afscheid

MILHEEZE – Afgelopen zondag hebben de slagwerkgroep, fanfare en de leerlingen van Fanfare St.Cecilia uit Milheeze het voorjaar afgetrapt met het jaarlijkse voorjaarsconcert. Een concert dat in het teken stond van samenwerking en een afscheid.

In de Biechtstoel: Esther Colstee-Rooijackers

GEMERT – Vanuit de uitvalsbasis in het winkeltje aan het Ridderplein coördineert zij de toeristische arrangementen bij de V.V.V. Esther Colstee-Rooijackers is een Gemertse van geboorte én overtuiging, maar heeft ook behoorlijke periode in Soest gewoond. “Ik heb nog voor het hek van Soestdijk gestaan toen koningin Juliana overleed.”

‘Herkenning verbindt’

GEMERT – Vroeger zaten we aan de televisie gekluisterd. Tegenwoordig kijken we steeds meer online. Het Gemerts Nieuwsblad strikt bekende internetpersoonlijkhedenmet een Gemert-Bakelse link voor een offline gesprek. Bart van Veghel en zijn verloofde Dominique Zon vertellen over hun online activiteiten. Offline met… Bart & Do.