Afbeelding

Nieuwbouwwijk Leijgraaf De Mortel geopend

Nieuws

DE MORTEL - De Mortel is een nieuwbouwwijk rijker. Plan Leijgraaf is afgelopen zaterdag officieel geopend door wethouder Hanneke Coppens. Drieënveertig woningen aan de Renseweg en de Leijgraafhof zijn de afgelopen zeven jaar gerealiseerd.

De wethouder verrichte de plechtige handeling door een rood lint door te knippen dat vastgehouden werd door de jongste Tuur van Lijssel (27 dagen) en de oudste bewoner Rob Gosling (meer dan 27000 dagen) van het plan. Dit stond voor de grote variëteit van de bewoners, een mix van jong en oud en van echte Mortelnaren, en mensen van buiten het dorp. 

Na een rondwandeling door de wijk was er gelegenheid voor een toespraak van de wethouder en de voorzitter van de buurtvereniging, Rob Boumans. De wethouder belichtte het project vanuit de gemeentelijk perspectief en het fraaie resultaat wat de bewoners nu kunnen beleven. Vanuit de buurt werd de nadruk gelegd op het in de loop van zeven jaar geleidelijk samenkomen van zoveel mensen in een nieuwe straat, momenteel honderdnegendertig: “Het creëert een band, en een basis waar de huidige bewoners verder mee kunnen. De bewoners zijn blij en trots op wat er nu bereikt is.”

Beide sprekers wensten de bewoners veel woongeluk en voorspoed in deze fraaie groene wijk.

Lees ook