Afbeelding

In memoriam: Christ van den Broek : Bestuurslid Erfgoed Handel overleden

Nieuws

HANDEL - Op zaterdag 27 april overleed ons medebestuurslid en penningmeester Christ van den Broek op 74-jarige leeftijd. Met hem verliezen wij als Erfgoedstichting een zeer gewaardeerde kracht.

Ruim 20 jaar beheerde hij het penningmeesterschap. Hij was creatief, handig en hij had een groot technisch en bouwkundig inzicht. Die kwaliteiten maakten hem voor onze Stichting zo belangrijk. De historische keskes aan de Keskesdijk zijn dan wel gerestaureerd, maar zij vragen nog altijd aandacht en onderhoud. Dat geldt evenzo voor het monumentale orgel; ook daar is er continu zorg voor de juiste luchtvochtigheid. Christ was veel in de weer met emmers water en natte dweilen om te voorkomen dat het orgel uitdroogde. Ook zorgde hij ervoor dat de bewegwijzering van de wandelroute langs de historische grenspalen voor de wandelaars duidelijk bleef. In zijn laatste project was hij als beeldhouwer actief. Een reusachtige steen lag al zo’n 70 jaar in het Handelse processiepark. Het had destijds één van de kruiswegstaties moeten worden. Christ wilde er met hamer en beitel een tafereel op aanbrengen van een groep pelgrims op bedevaart naar Onze Lieve Vrouw van Handel. De bedevaartgangers zijn voortvarend van start gegaan, maar ze hebben hun reis niet kunnen voltooien.... 

Wij zullen Christ missen. Afgelopen zaterdag hebben we in een mooie viering afscheid van Christ genomen. We wensen zijn vrouw Trinette en hun kinderen heel veel sterkte toe.

Stichting Erfgoed Handel

Lees ook