(foto: Danny van Schijndel)
(foto: Danny van Schijndel) Danny van Schijndel

Achter de schermen van KVW Bakel: ‘Wij gaan voor herbruikbaar’

Nieuws

GEMERT - De inschrijvingen zijn reeds gesloten en het goede nieuws is dat er ruim 825 kinderen zich hebben ingeschreven voor de KinderVakantieWeek Gemert.

Terwijl de kinderen zich amuseren op de KinderVakantie Week Gemert, gebeurt sinds vorig jaar iets nieuws achter de schermen: we gaan groen! Geen plastic bekertjes meer, die na één keer drinken in de prullenbak belanden. Nee, we gaan voor herbruikbaar! 

Samen met eigenaar Erwin van Limpt uit Gemert hebben wij vorig jaar met succes een oplossing bedacht. De afgelopen KinderVakantieWeek pronkten we met onze nieuwe herbruikbare bekers, gemaakt van stevig materiaal, dat een stootje kan hebben. Niet alleen beter voor Moeder Natuur, maar ook veel beter om uit te drinken én er stond ook nog een KinderVakantieWeek logo op. 

“Ons motto is fun voor de kids én goed voor de planeet”, lacht Jaap, een van de organisatoren. “Wij willen niet alleen dat de kinderen een geweldige tijd hebben, maar ook dat ze leren hoe belangrijk het is om zuinig te zijn op onze wereld.” 

Ouders vinden het goed dat we groen gaan. En de kids? Die namen toch altijd al hun eigen herbruikbare drinkbeker meenemen. Voor alle vrijwilligers was dit wel een verandering, echter waren de reacties ook daar enthousiast: “Ze zijn veel steviger dan die dunnere plastic bekertjes,” vertelt Hanneke, terwijl ze haar beker trots toont. 

Dus terwijl de KinderVakantieWeek Gemert dit jaar weer bol staat van plezier, spelen en lachen, kunnen we ook met een gerust hart zeggen dat we ons steentje proberen bij te dragen aan een groenere toekomst. Voornamelijk willen wij Erwin van Limpt van Cirulware BV hiervoor bedanken!

Lees ook