Afbeelding

Bestaat er folie voor ramen tegen inbraak?

Ondernemend

Als je je zorgen maakt over de veiligheid van jouw huis of bedrijf, bestaat er inderdaad folie voor ramen tegen inbraak. We noemen dit raamfolie veiligheidsfolie of inbraakwerende folie. Anti inbraak folie is een speciale folie die op bestaande ramen wordt aangebracht en het glas versterkt en extra bescherming biedt tegen indringers. Er zijn verschillende soorten inbraakwerende raamfolies beschikbaar op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen.


Dikke veiligheidsfolie

Dikke veiligheidsfolies zijn de meest voorkomende vorm van inbraak werende folies. Deze raamfolies zijn gemaakt van een dikke laag polyethyleentereftalaat (PET) plastic dat tussen twee lagen optisch helder polyester wordt geplaatst. Het resultaat is een raamfolie welke tot wel 10 keer sterker kan zijn dan gewoon glas. Het veiligheidsfolie houdt ook het glas bij elkaar als het breekt.

Gelaagde polycarbonaatfolies

Gelaagde polycarbonaatfolies zijn vergelijkbaar met dikke veiligheidsfolies, maar worden gemaakt van polycarbonaatmateriaal in plaats van PET-plastic. Deze folies zijn stijver en minder flexibel dan de dikke veiligheidsfolies, maar bieden een hogere weerstand tegen indringers.

Raamfolie met decoratie

Je hebt ook raamfolie met decoratie. Deze worden niet specifiek verkocht als raamfolie tegen inbraak. Maar de zelfklevende varianten zorgen er wel degelijk voor dat indringers minder makkelijk naar binnen komen. Als je decoratief raamfolie wilt gebruiken, kies dan altijd voor de zelfklevende varianten en niet de statische.

Hoe werken inbraakwerende raamfolies?

Anti inbraakfolie is ontworpen om het glas op je ramen te versterken en te voorkomen dat het gemakkelijk breekt bij een poging tot inbraak. Als iemand probeert om door het raam heen te breken, zal he glasfolie het glas bij elkaar houden en voorkomen dat er grote stukken glas loskomen. Hoewel dit anti inbraak folie niet onbreekbaar is, maakt het wel de kans op succesvolle inbraken veel kleiner. Het kan ook helpen om letsel te voorkomen als iemand per ongeluk tegen het raam aanloopt of als er iets tegen aan botst. Inbraakwerende folie kan een effectieve manier zijn om uw huis of bedrijf te beschermen tegen inbrekers. Het versterkt het glas op jouw ramen en maakt het veel moeilijker om doorheen te breken.

Het is belangrijk op te merken dat inbraakwerende folie geen garantie biedt tegen inbraken. Als je wilt zorgen voor maximale veiligheid, moet je ook andere stappen nemen, zoals het installeren van alarmsystemen, deuren met sloten en verlichting rondom jouw pand.

Hoe kies je de beste folie tegen inbraak?

Als je overweegt om raamfolie tegen inbraak op je ramen te installeren, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden.

1. Sterkte: Controleer het niveau van sterkte/dikte van verschillende folies en beoordeel welke optimaal voor jouw situatie is.

2. Lichtdoorlatendheid: Kies een raamfolie die niet te donker.

Heb je besloten om voor kleeffolie tegen inbraak te gaan? Dan kun je terecht bij https://www.plakfoliewebshop.nl/raamfolie. Hier vind je veiligheidsfolie tegen een betaalbare prijs en kun je het raamfolie gelijk ook op maat bestellen.

Lees ook