Finn van Brussel.
Finn van Brussel.

Drie podiumplaatsen Talent BMX Team Handel

Sport

HANDEL - Het Talent BMX Team uit Handel was met vijf rijders aanwezig op een nationale wedstrijd in Kampen. Dit was de derde wedstrijd uit een serie van zes die dit jaar gehouden worden op diverse plaatsen in Nederland. De laatste wedstrijd is op 13 oktober en wordt dan georganiseerd door FCC Wheels uit Erp.

Een prachtige Talent BMX-overwinning was er voor Isa van der Velden uit Ospel in de klasse Girls 15/16 jaar. Isa wist drie manches in winst om te zetten en ging rechtstreeks door naar de grote finale. Ook nu was zij oppermachtig en liet zij de concurrentie achter zich met een fantastische overwinning. 

Een hele mooie tweede plaats werd behaald door Julie van den Ham uit Venlo (Girls 11/12 jaar). Zij wist de eerste twee manches te winnen en in de derde manche werd zij tweede. De halve finale was ook weer een overwinning voor haar en dus mocht ze door naar de grote finale. Medestrijdster Evy Blok was haar nu net te snel af maar de tweede plek was toch een prachtig resultaat voor Julie. 

Sven Pennings uit Veghel (Boys 15/16 jaar), die normaal gesproken altijd wel vooraan te vinden is, won nu ook drie manches en de kwartfinale. Een derde plaats was zijn deel in zowel de halve- als in de grote finale. 

Jur van Brussel (Boys 14 jaar) uit Handel wist zich te plaatsen voor de kwartfinale waarin hij een vierde plaats scoorde en door ging naar de halve finale. Hierin moest Jur tevreden zijn met de achtste plek. 

Finn van Brussel (Sportklasse 17/24 jaar), ook uit Handel, reed heel sterk maar moest in de kwartfinale genoegen nemen met plaats zes. Toch een heel goed resultaat van hem want hij moet het als 16-jarige opnemen tegen BMX-ers van 17 tot 24 jaar. Hij is in deze klasse ingedeeld omdat de leeftijd op 31 december van het jaar bepalend is als licentieleeftijd en Finn wordt pas in oktober zeventien. 

De volgende wedstrijd is het wereldkampioenschap van 15 tot en met 19 mei in Rock Hill in Amerika. De leden van het team die hieraan deelnemen zijn Sam Meijer en Pieter van Lankveld, beiden uit Boekel en de uit St. Oedenrode afkomstige Bas Verhagen.

Lees ook