Afbeelding

Overwinning voor Julie van den Ham

Sport

HANDEL - De gebroeders Finn en Jur van Brussel uit Handel, Sam Meijer uit Boekel en Julie van den Ham uit Venlo, rijders van het Talent BMX Team uit Handel, hadden met toestemming van de KNWU ingeschreven op zondag 5 mei voor de derde wedstrijd in de Flanders BMX series in het Belgische Peer. Deze inschrijving was mogelijk omdat er op deze dag in Nederland geen wedstrijd georganiseerd werd waaraan men kon deelnemen.

De training in Peer was van tien tot kwart over elf waarna de wedstrijd om half twaalf begon. Als eerste van het Handelse team was Julie van den Ham (Girls 11/12 jaar) aan de beurt. Zij presteerde het om in drie manches de overwinning te pakken, daarna ook nog de eerste plaats in de halve finale en dus ging ze door naar de grote finale. Hierin liet zij ook de concurrentie achter zich en kwam met een ruime voorsprong op nummer twee als eerste over de streep; een geweldige prestatie van deze BMX’ster uit Venlo. Sam Meijer uit Boekel was ingeschreven in de klasse Boys 13 jaar. Ook Sam deed het uitstekend en wist via drie manches en de halve finale de grote finale te bereiken. Hierin scoorde hij een prachtige derde plaats. Jur van Brussel uit Handel, uitkomend in de klasse Boys 14 jaar, wist zich via drie manches te plaatsen voor de halve finale. Hij eindigde hierin op de vijfde plaats en ging met dit resultaat naar de B-finale waarin hij een derde plaats behaalde. De 16-jarige Finn van Brussel , eveneens uit Handel, moest het opnemen tegen BMX’ers van 17 jaar en ouder. Toch wist hij de halve finale te bereiken en met een vijfde plaats hierin was hij deelnemer in de B-finale. Deze B-finale sloot hij af met een zesde plek. 

De volgende wedstrijd is het wereldkampioenschap van 15 tot en met 19 mei in Rock Hill in Amerika. Sam Meijer en Pieter van Lankveld, beiden uit Boekel en Bas Verhagen uit St. Oedenrode proberen in deze belangrijke BMX wedstrijd een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten namens het Talent BMX Team.

Lees ook