Afbeelding

Ronkende motoren en brandend rubber: Motortreffen Mc de Kleppenjagers Gemert

Uit

GEMERT - Vrijdag 29 september om 12.00 uur gaat de bar open op het jaarlijkse motortreffen van Mc de Kleppenjagers. Motorrijders uit binnen- en buitenland komen met hun tentje op hun motor richting het Wolfsbosch Circuit te Gemert om een onderdeel te zijn van dit jaarlijks terugkerende evenement.

De bezoekers weten over het algemeen wat hen staat te wachten. Dit weekend treffen bikers elkaar en vertellen ze de sterke verhalen van het afgelopen motorseizoen. Voor velen is dat dan ook nog niet afgelopen en staan er nog verschillende motorevenementen gepland in de winter. ‘De Klep’ staat vaak dikgedrukt in de agenda en mag niet gemist worden. Misschien wel het grootste motortreffen van het land waar alle merken motoren welkom zijn. Vele bezoekers komen er al jaren. 

Op vrijdagavond, wanneer het bier begint te smaken, kunnen bezoekers dansen op een stevig stukje opzwepende muziek. Zw worden vermaakt door de Gemertse dj’s Billy Brood (Johnny Manders) en Pat Bones (Patrick Verhagen). Geen onbekenden in de regio. Voor de goed verstaanders: Misschien komt er zelfs nog een dame met drie nummertjes op een usb stick het podium op.

Op zaterdagmiddag zijn er de ‘silly games’, denk hierbij aan bierbehendigheid, fietsvouwen, maar ook ronkende motoren met brandend rubber. Dat al afgewisseld met een band in de kleine tent vanaf 14.00 uur. Dit jaar coveren enkele bandleden van Brucified, onder de naam Ment2be, bekende classics met natuurlijk ook enkele nummers van hun grote idool. Dit alles in een akoestisch jasje. 

Vanaf 18.00 uur gaat de live muziek verder in de grote tent. Deze tent van vijftig bij twintig meter zal gevuld zijn met een feestende menigte die geniet van vier bands van formaat. Van blues en (hard) rock tot aan rockabilly, niemand komt iets tekort. Motoren staan centraal, maar een goed muziekprogramma dat zijn bezoekers gewend. Een tipje van de sluier is de Iron Maiden tributeband ‘Up the Irons’ om 20.00 uur. 

Bij voorhand willen de Kleppenjagers al hun trouwe vrijwilligers bedanken voor het mede tot stand brengen van deze happening. En ze nodigen iedereen van harte uit: “Wees welkom op ons motortreffen en wil je eens kijkje komen nemen, dat kan. Op zaterdag 30 sept tot aan 18.00 uur krijg je de entree bij vertrek weer terug. Toegang tot 16 jaar gratis met alcohol vanaf 18 jaar. Blijven hangen en proosten met ons, dat vinden we natuurlijk veel gezelliger.”

Lees ook