Argus.
Argus. Photographer: Marcel Bakker, mar

Argus live in Gemert

Uit

GEMERT - Sinds 2008 timmert Argus aan zijn eigen versie van symphonische en progrock. Op zaterdag 13 april laat de band van zich horen bij De Bunker in Gemert.

Met een degelijke bezetting met drums, gitaar, bas en zelfs twee toetsenisten is geen geluid te klein voor de jongens van Argus. Pink Floyd en Genesis liggen geregeld op de draaitafel bij deze jongens, en met twee albums op hun naam beschikken ze over een ruim eigen repertoire. Het concert begint zaterdag rond 22.00 uur. Kaartjes à 7 euro zijn te bestellen via www.bunkergemert.nl.

Donderdag 11 april is de Bunker-bühne voor Evrin. Achter Evrin gaan jazz-en blueszangeres Eefje Terschegget en singer-songwriter Riny Raijmakers schuil, een stel dat elkaar elf jaar geleden tegen het lijf liep en besloot hun verschillende invloeden te bundelen in een folkrootsy mix van Americana, blues, jazz en country. Al snel ontstond een organische mix van de jazzy/bluesy stem van Evi, die haar inspiratie haalt uit Karen Dalton, Joni Mitchell, Nina Simone en Billie Holiday en singer/songwriter Riny die zich laat inspireren door onder andere Bob Dylan, Tom Waits, Ry Cooder en John Hiatt.

In 2015 bracht Evrin in eigen beheer het eerste album ‘Be Still’ uit. In 2017 volgde een EP. De songs zijn een roadtrip door het muzikale landschap van stijlen die Evi en Riny bindt, maar tevens ook een eerbetoon aan de artiesten die hen inspireerden en nog steeds inspireren. Ze voeren je terug naar de jaren 70, 60 en soms zelfs decennia verder terug in de tijd. Een tweede full (vinyl) album ‘In the late innings’ is nu net uit. Het Tuney-concert op donderdag begint rond 21.30 uur. Entree 5 euro.

Iedere tweede vrijdag van de maand is het Gamenight in De Bunker. Deze offline avond is gschikt voor iedereen: van Monopoly-speler tot en met de doorgewinterde Agricola-speler. Jong of oud. Iedereen is welkom, ook mensen die gewoon een babbeltje willen maken met wat vrienden aan de bar. De Bunker heeft zelf een kleine collectie van spellen, maar zelf een spel meenemen kan ook. Toegang gratis, deuren op om 19.00 uur.


Lees ook