Afbeelding

Were Di heren 1 wint derby tegen Unitas

Sport

GEMERT - Afgelopen zaterdag ontving het heren 1 van volleybalclub Were Di het heren 1 van vc Unitas uit Boekel, een strijd om de vijfde plek. Weet vc Were Di de vijfde plek te behouden of geven ze hem af aan vc Unitas? Gelukkig voor hen werden de heren uit Gemert versterkt door mini’s van de week Merle en Mila.

Merle en Mila openden de wedstrijd en gaven het goede voorbeeld door de rally te winnen. Nu was het aan de heren van Gemert om dit goede voorbeeld te volgen. Met dit goede voorbeeld in hun gedachte begon de eerste set. Door degelijk spel van Gemert en veel fouten van Boekel ging de eerste set makkelijk naar Gemert en eindige deze in 25-16. Were Di wist dat Unitas meer in hun mars had dan dit dus was op de hoede in de tweede set. Er werd beter spel door Unitas gespeeld dus ging de set wat moeizamer dan de eerste set. Maar door het stabiele spel van Were Di ging ook deze set naar Gemert en wel met 25-21. Vol goede moed startte Were Di de derde set maar al snel kwamen de Gemertse heren op een achterstand. Er werd gevochten en gewisseld maar het spel was niet meer zo stabiel als in de eerste twee sets. Were Di wist de achterstand dan ook niet meer in te halen en verloor de derde set met 22-25. Gebrand om geen vijfde set te hoeven spelen begon Were Di de vierde set. Het spel van Were Di was weer een stuk beter en er werd slim gespeeld waardoor er veel fouten gemaakt werden bij Unitas. De trend was gezet en ook de vierde set ging redelijk makkelijk naar Were Di. De set werd gewonnen met 25-16. Deze 3-1 overwinning zorgt voor een kleine voorsprong op de ranglijst. De heren bedanken Mila en Merle voor hun goede support. Dinsdag 26 april om 20.30 uur moeten de heren van Gemert naar Boekel om nogmaals de winst binnen te halen om zo een kans te maken om hun vijfde plek vast te houden. Dit word een mooie en zware wedstrijd, dus supporters zijn welkom om naar Boekel te komen en heren 1 van Gemert aan te moedigen.