Afbeelding

Van SBS6 naar Volendam van het Zuiden

Nieuws

GEMERT -  Komende zaterdag is het weer Volendam van het Zuiden. Met prachtig weer in het vooruitzicht een ideaal moment om samen van muziek en sfeer te genieten op het dorpsplein van het Boerenbondsmuseum in Gemert. Kaarten zijn nog te koop en af te halen voor 10 euro bij het Boerenbondsmuseum. Op de dag zelf is het ook nog mogelijk om kaarten te kopen maar dan kosten ze 12,50 euro.

Koop nu nog je kaarten voor 10 uur live muziek met ook nog prijzen van vroeger voor eten en drinken. 

Een van de artiesten die op het podium staat is Theun Sterken uit Gemert. Hij deed met de band Brucified mee aan de tv-show The Tribute: Battle of The Bands op SBS6 en speelt zondag een thuiswedstrijd met zijn band tijdens Volendam van het Zuiden.

” The Tribute was een prachtige ervaring om mee te mogen maken. Het was al bijna twee jaar corona. Dit was het eerste wat we weer mochten doen. De sfeer was super. In de studio was het totaal niet competitief. Het was top met alle andere bands samen. Zowel tijdens de opnames in de studio en ook toen we ze met z’n allen naar de shows keken. Voor mij was het allermooiste moment dat we in de Ziggo Dome stonden en er tijdens The River 17.000 man het lampje van hun smartphone lieten schijnen en massaal meezongen. Ik vergat bijna te spelen zo bijzonder was dat.”

“Zelf heb ik niet direct een idool. Mijn favoriete genre is moderne country uit Amerika. Denk hierbij aan Keith Urban, Carrie Underwood, Brad Paisley en ga zo maar verder. Ook luister ik zelf veel naar instrumentale gitaristen uit Nashville. Als ik toch een idool moet noemen zou het voor mij Mark Knopfler zijn. Hoe hij zijn liedjes vult met zijn gitaar vind ik prachtig”

Ik hoop in de toekomst veel mooie optredens te doen met deze fijne club mensen. Zowel met Ment2be als met Brucified. Hoe groot de optredens zijn maakt mij niet uit. Een  kleine intieme show kan even mooi als een optreden voor duizenden mensen. Vooral de reacties van mensen na afloop maken mij blij”

Tijdens Volendam van het Zuiden speelt Sterken met een andere band leden van Brucified zijn gestart. “Samen met Mike, Ellen, Marco en Nick zijn we in een kleine bezetting andere liedjes gaan spelen waarbij we met z’n alle zingen en spelen. Met deze formatie spelen we vooral countryclassics en andere liedjes de we graag spelen. Speciaal voor Volendam van het Zuiden spelen we ook een set met nummers van Bruce Springsteen.”

Lees ook