Afbeelding

Thuis geld verdienen in Helmond: zo doen ze het

Ondernemend

Thuis geld verdienen: steeds meer Helmonders zien daar wel wat in. Na de coronapandemie is thuiswerken ontzettend populair geworden. Daarbij ontstaan er allerlei nieuwe beroepen en carrières. Online ondernemen blijkt een steeds haalbaardere kaart. Maar hoe doen online ondernemers dat?

Virtueel assistent zijn is populair

Een nieuw beroep waarvan we vroeger nooit hadden kunnen bedenken dat het zo’n vaart zou kunnen maken: virtueel assistent. Virtuele assistenten worden door een opdrachtgever ingehuurd om vanuit huis en via ondersteuning te bieden bij verschillende taken. Denk bijvoorbeeld aan administratieve taken, zoals factureren en boekhouding. Het kan ook zijn dat een VA wordt ingehuurd om bijvoorbeeld e-mailmarketing op te zetten, websites te beheren of sociale mediakanalen bij te houden.

Sommige virtuele assistenten doen het allemaal, anderen specialiseren zich in bijvoorbeeld contentmanagement of marketing. De virtuele assistent is populairder dan ooit en blijkt een ware goudmijn te zijn voor mensen met de juiste kennis.

Investeren in beleggingen en crypto

Geld verdienen met crypto kan ook in 2024 nog steeds. Het is geen hype meer, maar de markt is volwassen geworden. Investeren in crypto kan nog steeds de moeite waard zijn voor mensen die werken aan een uitgebreid en goed gespreid portfolio. Niet inzetten op een munt, maar op meerdere, adviseren experts. Daarnaast kan crypto ook een onderdeel zijn van een portfolio met meerdere soorten beleggingen. Denk aan én investeren in crypto én investeren in beleggingen.

Ethereum staking is voor sommigen een goede manier om geld te verdienen. Daarbij worden zogenoemde tokens opgeslagen op een exchange of in een wallet. Het idee daarvan is dat deze gebruikt kunnen worden om een cryptonetwerk beter te beveiligen of om transacties te verifiëren. Als beloning daarvoor krijgen stakers cryptomunten, die ze kunnen verkopen op het moment dat de prijs op het hoogtepunt staat. Zo wordt virtueel geld omgezet naar echte euro’s.

Webshop blijkt toch wel een carrière

Gefronste wenkbrauwen. Dat levert het op als je voorheen zei een eigen webshop te hebben en daarmee carrière te maken. Want ‘een webshop is toch geen carrière’, werd er gezegd. Een enorme misvatting, blijkt nu. Webshops schieten als paddenstoelen uit de grond, en voor veel ondernemers niet onverdienstelijk. De fysieke winkel maakt plaats voor de webwinkel. Vaak hebben de webwinkels een eigen voorraad, maar heel vaak ook niet.

Dropshipping wordt bijvoorbeeld steeds populairder. De ondernemer runt dan een webwinkel, maar heeft zelf geen inventaris. Het product wordt rechtstreeks vanuit de fabrikant naar de consument gestuurd. Het is tegen het zere been van bijvoorbeeld de Consumentenbond, omdat consumenten vaak geen producten ontvangen, het weken duurt voordat het product verzonden wordt en retourneren vaak onmogelijk blijkt. Ondernemers hebben maar weinig controle over het product, maar zijn wel aansprakelijk voor eventuele problemen. Daarom lijkt een webshop waarbij er wel een fysieke voorraad is, op dit moment kansrijker.

Slim omgaan met energie

Slim besparen op je energiekosten kan aanzienlijk bijdragen aan het overhouden van meer geld. Door je energieverbruik af te stemmen op dynamische energieprijzen, zoals het opladen van je auto of het draaien van de wasmachine tijdens daluren, kun je profiteren van lagere tarieven. In perioden van hoge zonne-energieproductie, wanneer energieprijzen soms negatief worden, is het strategisch om zonnepanelen tijdelijk uit te schakelen om te voorkomen dat je betaalt voor het leveren van energie. Dergelijke aanpassingen in het huishoudelijk energieverbruik kunnen leiden tot aanzienlijke besparingen op lange termijn, zonder dat dit ten koste gaat van het dagelijks comfort.

Bovenstaand artikel is aangeleverd. Gemert Media is niet verantwoordelijk voor de inhoud

Lees ook