Afbeelding

Vijf bekende woon-ergernissen (en zo los je ze op)

Ondernemend

Er bestaan talloze typische rommeligheden die in je woning voor ergernis zorgen. Soms is opruimen al afdoende, vaker is een lik verf vereist om de boel echt gezellig te maken. Een top vijf van luxeproblemen die je sneller en makkelijker verhelpt dan je misschien in eerste instantie denkt. 


Slordigheid in de hal: ruim en knap de trap op

Zeker bij gezinnen met kinderen is de hal vaak een allegaartje van dingen die je nergens anders kwijt kan. Reclamefolders, pakketjes voor de buren, sokken en schoenen, het wordt niet zelden allemaal op de trap geparkeerd in afwachting van een proactieve bewoner die deze spullen een geschikte plek geeft. Diezelfde trap is overigens niet zelden rijp voor een make-over. Koop hier Sikkens trapverf en zie hoe na het schuren en lakken of verven de gehele hal als nieuw oogt!

Gebrek aan lichtinval?

Is je woon- of slaapkamer sfeerloos? Dat kan komen doordat je de verkeerde - te donkere - kleur op de muren hebt aangebracht. Dat is trendy, maar funest voor de lichtinval. Wordt het niet tijd om die hype gedag te zeggen en je muren van een lichtere kleur te voorzien? Dat kan met zowel behang als verf. Op Colorstore.nl doe je eindeloos inspiratie op. 

Afgebladderde meubels

Hij is mooi, die houten kast die je afgelopen zomer op een Franse brocante scoorde, maar je bent niet tevreden over de kleur. Of de verf bladdert af. Maak van de nood een deugd, zoek een mooie dag uit, sleep het meubel naar buiten en schuur het kaal tot zijn originele houtkleur. Vervolgens haal je er een ontvetter overheen en breng je een laag transparante lak aan. Dat oogt het rustigst. De zichtbare oorsprong van materialen in meubilair geeft een landelijk effect; precies datgene waar zo veel mensen naar op zoek zijn. 

Dienst weigerend hang- en sluitwerk vervangen

Tegenwoordig is het zelfs voor eigenaren van jaren ‘30-woningen mogelijk om bijna exact hetzelfde, authentieke hang- en sluitwerk te kopen dat er van meet af aan in zat - maar dan werkend. Het is een bekende ergernis die je in een handomdraai oplost, en allerminst hogere wiskunde om deze metalen onderdelen eraf te schroeven en te vervangen door soortgelijke exemplaren. 

Ook buiten slingert van alles rond

Eigenlijk is de állereerste indruk het buitengedeelte van je woning. Maak het hier gezelliger door eens te beginnen met tuinraad en speelgoed op te ruimen, voordat je de hogedrukspuit erbij pakt en eventueel de verfkwast. Want misschien kunnen de gevel en de schutting ook wel een nieuw kleurtje gebruiken. 

Lees ook