MKV F1 won met 18-6.
MKV F1 won met 18-6.

Bonuspunt voor MKV Milheeze

Sport

MILHEEZE - De dames van MKV hadden weer hun eerste wedstrijd van de veldcompetitie, op zondag 14 april tegen hoogvlieger Stormvogels. Voorafgaand aan de wedstrijd werd door coach Frank Essers nog benadrukt dat MKV deze wedstrijd moet zien als een opstap naar komende belangrijkere wedstrijden. Maar mocht er een kans zijn, dat de dames deze zeker moeten grijpen. 

Imke Peters had deze boodschap goed begrepen en wist zichzelf te verbazen met een loepzuivere score van flinke afstand. Hierna duurde het even tot de volgende score volgde, maar deze was aan de kant van Stormvogels. Gedurende de eerste helft bleef het scoren moeizaam verlopen, maar waren beide ploegen gewaagd aan elkaar waardoor werd gerust met 3-3 als tussenstand. 

Na de rust was het de ploeg uit Milheeze die de kansen beter wist af te ronden. De dames uit Luyksgestel werkten hard en creëerden kansen waarvan MKV door eerdere ervaringen gewend is dat zij deze feilloos scoren. Dit lukte deze keer niet, waardoor MKV stap voor stap een voorsprong wist uit te bouwen. Demi van den Bosch wist door een fout slim af te straffen een tussenstand van 5-9 op het scorebord te zetten. Hierna ging het scoren juist de thuisploeg beter af, waardoor zij deze achterstand wisten om te zetten tot een gelijkspel van 9-9. 

Ondanks het balen dat er winst in had gezeten, kan MKV 1 in hun handen klappen met dit “bonuspunt” uit onverwachtse hoek. Volgende week heeft MKV om 11.30 uur een thuiswedstrijd tegen SVO 1 uit Ooij. Dit is een enorm belangrijke wedstrijd voor handhaving in de hoofdklasse, dus kunnen de dames hier veel publiek bij gebruiken.

Alle jeugdteams hebben afgelopen zaterdag weer hun eerste veldwedstrijd gespeeld. MKV F1 moest even op gang komen na een leuke verenigingsavond. Door goed met één hand te gooien hadden de meiden strakke ballen gegooid, waardoor iedereen heeft kunnen scoren. Eindstand 18-6.

MKV E3 speelden tegen Melderslo E2. Ze zijn het seizoen begonnen met winst. Eindstand 10-17.

MKV E2 mocht tegen Lottum. Het bleef de hele wedstrijd gelijk opgaan. Eindstand 5-8. 

MKV E1 speelden een wedstrijd tegen Dakos E4. Ze hebben hard moeten werken, maar gewonnen met  6-5.

MKV D1 had als tegenstander Arcades D1. De meiden waren gebrand om te winnen, en dat is gelukt met 5-11.

MKV B1 speelden tegen Sporting ST B1. Helaas verliep de wedstrijd niet vlekkeloos, met aan het einde van de wedstrijd 7 speelsters is er toch hard gestreden door MKV. Eindstand 8-15.

Lees ook