Ties van Zon raakte geblesseerd. (archieffoto)

Handel op karakter naar gelijkspel

Sport

HANDEL - Met winderige omstandigheden moest Handel aantreden tegen Olympia ’18 uit Boxmeer. Die tegenstander heeft de punten nog hard nodig om nacompetitie te ontlopen.

De start van Handel was niet geweldig, Giel Bos moest na 3 minuten al een bal van de achterlijn halen.

Handel kon geen vuist maken en Olympia zette druk op de verdediging van Handel wat na een kwartier de 1-0 opleverde. Een voorzet van links belande bij Juul Schelbergen die de bal half raakte, hierdoor was keeper Van Gerwen uit balans en rolde de bal net over de lijn binnen. Na half uur spelen was er een mega kans voor Olympia; een schot vanaf de zestienmeterlijn moest via een zweefduik uit de hoek worden gehaald. De eerst echte grote kans voor Handel in de eerste helft kwam uit de tegenstoot. Vlak voor rust een tegenslag voor Handel dat Ties van Zon van het veld zag gaan na een overtreding, Rob Manders was zijn vervanger. Handel ging vlak voor rust nog veel druk zetten maar de vele corners troffen geen doel, mede door de verraderlijke, harde wind.

In de tweede helft startte Handel feller met wind mee. Door de druk van Handel ontstonden er kansen voor Olympia, Safa Oksuz stuurde Milhajo Radojevic de diepte in, iedereen dacht aan buitenspel maar hij passeerde Van Gerwen en Handel stond met 2-0 achter.

Iedereen verwachtte het eerste verlies voor Handel dit seizoen maar de echte kenners wisten beter. Handel ging achterin één op één spelen en Mark van Erp werd vervangen voor Tim van Bree.

Er ontstond een tumultueus einde met veel druk en volop kansen voor Handel. Geert vd Bosch vanaf rechts op Rob Manders die zijn bal van lijn gehaald zag worden. Een echte grote kans was er voor Teun Graat die door de verdediging van Olympia vrij kwam te staan voor de keeper, hij werd geraakt maar de scheidsrechter zag schwalbe. Zeven minuten voor tijd na goed doorzetten op links kon Nino Crooijmans de bal klaar leggen voor Tim v Bree die vervolgens de 2-1 binnentikte. In de 90e min waaide de bal van de keeper van Olympia terug en kwam bij Graat terecht, die net over kopte.

In blessuretijd was het weer Crooijmans van links met een schot op keeper Van Dijk van Olympia, De bal zwaaide af voor de voeten van Rob Manders die de 2-2 binnen tikte. In blessuretijd was het Graat die zelfs de overwinning met een intikker nog binnen kon halen, maar hij faalde. Door dit punt is Handel zeker van de nacompetitie. Over twee weken wacht het mooie affiche als Handel om 14.00 uur de nummer twee DAW ontvangt. Haalt Handel minimaal één punt dan is Boekel Sport kampioen zonder te spelen.