Afbeelding

Prentenboekenyoga

Uit

GEMERT-BAKEL - Een filmpje kijken op de telefoon of tablet, een spelletje spelen op de computer. Beeldschermen zijn niet meer weg te denken uit het leven van (jonge) kinderen. Tijdens de Media Ukkie Dagen laat Bibliotheek de Lage Beemden zien hoe je die media kunt gebruiken om je kleintje te helpen ontspannen. 

In de bibliotheek in Beek en Donk en op het consultatiebureau in Boekel doen de medewerkers van de bibliotheek namelijk aan prentenboekenyoga tijdens de Media Ukkie Dagen. Met een mooi digitaal prentenboek prikkelen ze de fantasie van de peuters en nemen ze hen zo mee op yoga-avontuur. Versjes en liedjes ondersteunen de yogaoefeningen. Het yoga-avontuur wordt afgesloten met een rustige meditatieve houding.

Van 5 tot en met 12 april zijn de jaarlijkse Media Ukkie Dagen. Daarin wordt een week lang extra aandacht bestaat aan media en jonge kinderen. Het thema van de landelijk campagne is dit jaar ‘Ontspannen met Media’.

Meedoen kan door een joggingbroek aan te trekken en naar de prentenboekenyoga te komen op een van de locaties. De prentenboekenyoga, speciaal bedoeld voor peuters van 3 en 4 jaar en hun (groot)ouders, is op vrijdag 5 april in de bibliotheek in Beek en Donk en en op vrijdag 12 april op het consultatiebureau in Boekel. Beide activiteiten zijn van 10.30 tot 11.30 uur. Inschrijven kan gratis via www.bibliotheeklagebeemden.nl.

Lees ook