Afbeelding

‘Kom je ook kijken naar Droom en Slapen?’

Uit

GEMERT - Jeugdtheater SPiNNER, de jongste spruit van Jeugdtheater Carrousel speelt twee moderne, absurde sprookjes. Ze verzorgen nu de derde productie in hun jonge bestaan als gezelschap waarin twee eenakters opgevoerd worden door twee spelersgroepen. Jeugdtheater dóór jeugd dus, te zien op zondag 7 april om 14.00 uur in De Eendracht.

De eerste groep, in de leeftijd van 10 tot en met 12 jaar, laat een sprookje zien wat zich afspeelt op de bovenste verdieping van het huis. Op deze zolderkamer droomt een meisje, of heeft zij een nachtmerrie? Het speelgoed leeft en avonturen ontstaan. De muis biedt hulp, terwijl twee monsters in de schaduw wachten. De maan gunt het meisje en haar trouwe knuffel een vliegreis naar nieuwe bestemmingen. De Barbie van het meisje is gefocust op prachtige kleren en schoenen. Zij verlangt naar alles wat het meisje bezit. Een maf verhaal waarin het onverwachte constant op de loer ligt. Kom kijken en laat je meenemen in deze bonte vertelling tijdens de voorstelling “Droom” door de spelers van SPiNNER. De muziek van deze voorstelling is gemaakt door Ton Hendriks. Dit stuk speelt voor de pauze.

Na de pauze is de eenakter “Slapen” te zien. De klanken die bij deze productie te horen zijn komt uit de muzikale koker van Jan-Willem Koehlen. Diep onder de grond, verstopt voor het grote onbekende gevaar van de buitenwereld leeft een bijzondere familie. De ouders slapen hun zorgen en problemen weg. Terwijl de twee kinderen alles moeten incasseren en oplossen. Wordt deze last te veel voor de kinderen? Een vrolijk meisje en een wat vreemde mysterieuze man komen onverwacht op bezoek. Zullen deze twee de helpende hand bieden aan de ongelukkige kinderen? Worden de problemen opgelost? Blijven ze onder de grond? Kom kijken naar de spelers van de tweede groep van SPiNNER (13 tot en met 16 jaar) die het moderne en absurde sprookje “Slapen” spelen wat na de pauze te bewonderen valt. 

Kijken naar de spelers van SPiNNER met hun moderne sprookjes “Droom” en “Slapen” kan op zondag 7 april in De Eendracht te Gemert. Aanvang 14:00 uur. De entree voor twee eenakters samen is 7,50 euro. Tickets zijn te bestellen via www.eendracht-gemert.nl.

Lees ook