Afbeelding
Teun van Hoof / Clickje

Interactieve muziekvoorstelling voor kinderen in Gemert

Uit

GEMERT - Erbij zijn en vooral meemaken. Dat is waar het om gaat op 21 april in D’n Dörpel. Het A-orkest van Excelsior Gemert laat kinderen tijdens deze zondagmiddag zien én voelen hoe het is om samen muziek te maken en te beleven.

Dus geen stilzit-plaatsen tegenover het orkest voor een luisterend publiek deze keer. Ja, dat mag óók. Maar waarom zou je niet gewoon tússen de muzikanten gaan zitten? Om eens écht te beleven hoe muziek gemaakt wordt. Je zult er versteld van staan hoe je op verschillende plekken in een orkest de muziek anders kunt beleven. En wees gerust: je hoeft er zelfs nog geen noot voor te kunnen lezen.

‘Wat gebeurt er eigenlijk als een dirigent op hol slaat?’ Ook als het gaat om het programma is het nét even anders dan anders. Ja, natuurlijk zullen de muzikanten van het A-orkest de toeters en trommels laten klinken. Maar er is tijdens en tussen de muziekstukken door genoeg te zien en doen. Herken jij de bekendste muziek van Disneyfilms en de Efteling? Wat gebeurt er eigenlijk als een dirigent op hol slaat? Of durf jij de uitdaging aan om jouw muzikale handen te laten klinken? Je maakt het allemaal mee tijdens deze muzikale belevenis!
En ook na de muziek blijft het niet lang stil. Want er is dan nog alle gelegenheid om je eigen muzikale kunsten te laten horen op échte muziekinstrumenten. Wie weet ben jij zonder dat je het weet een koning op de klarinet, een diva op een dwarsfluit of een talent op de trompet!

‘Muziek maak je mee’ is een muzikale belevenis voor alle kinderen van de basisschool. De entree is gratis, maar een -gratis- kaartje is wel nodig. Deze kun je reserveren op www.ExcelsiorGemert.nl.

Muziek, maak je mee! op zondag 21 april begint om 13.30 uur. Voor de kinderen is er wat lekkers te drinken en te eten.

Lees ook