Afbeelding

Nieuw onderkomen voor Gruun gildepaard Ulano

Nieuws

GEMERT - Elke keer als het St. Antonius en St. Sebastianus gilde bij de hoogtijdagen optrekt, loopt gildepaard Ulano vol trots voorop. Hij heeft al meerdere kornetten op zich gehad, maar hij blijft fier het straatbeeld sieren als de Gruun schut  langskomt.

“Een eigen wil, dat heeft hij zeker, een ervaren ruiter die zal hij weleens laten merken wat hij in de kuip heeft”, vertelt het St. Antonius en St. Sebastianus gilde over het gilde paard. “Maar een goed hartje heeft hij ook, want als iemand hem bestijgt met wat minder ervaring, dan houdt hij daar ook rekening mee.”
Het paard is onlangs niet alleen gewisseld van Kornet, Kornet Marco Opheij maakte na jarenlange ervaring plaats voor nieuwkomer Denise Spierings, maar is nu ook dichter bij het gildehuis komen wonen. Momenteel heeft hij zijn onderdak gevonden bij Manege de Stap in De Mortel, waar hij al snel bezoek kreeg van de gildebroeders uit de buurt. “Gister liep hij zelfs nog voorop in de Historische optocht!., laat het St. Antonius en St. Sebastianus gilde, zelf ook trots, weten. “Mocht u hem dit jaar nog vaker voorop ons gilde tegenkomen, dan zie je misschien wel een tevreden glimlach bij ons mooie gildepaard. Vergeet dan vooral niet terug te lachen.”

Lees ook