Afbeelding

Veiligheidscheck die je organisatie nodig heeft

Ondernemend


Met cybercriminaliteit in opkomst, is een goede beveiliging van je systemen en data belangrijker dan ooit. Maar hoe weet je zeker dat je echt veilig bent? De oplossing: laat je organisatie pentesten door ervaren ethische hackers zoals die van Surelock.

Wat is een pentest precies?

Een pentest is een soort ‘inbraak simulatie’ maar dan op een veilige en legale manier. Gespecialiseerde ethische hackers proberen op een gecontroleerde manier binnen te dringen in jouw IT-systemen of webapplicaties. Hun doel? Zwakke plekken in je beveiliging ontdekken voordat criminelen ze kunnen misbruiken.

Hoe werkt pentest precies

Na een grondige voorbereiding gaan de pentesters aan de slag met een arsenaal aan hoogwaardige hacking tools en slimme tactieken. Ze zullen al hun creatieve vaardigheden inzetten om kwetsbaarheden te vinden en waar mogelijk uit te buiten. Maar geen zorgen, ze hebben altijd vooraf jouw toestemming en houden zich nauwgezet aan de afgesproken regels.

Soorten pentests

De meest gebruikte soorten bij Surelock? Ten eerste de Black Box pentest, waarbij de hackers vooraf geen enkele informatie over jouw systemen krijgen - ze moeten het volledig zelf uitvogelen, net als een echte aanvaller. Ideaal om je externe beveiliging te testen. Of de Grey Box variant, waarbij de pentesters wat basiskennis en beperkte toegang krijgen, zoals een gebruikersaccount. Handig om gericht zwakheden binnen je netwerk op te sporen. Tot slot de White Box pentest, waarbij het een volledig open boek is voor de hackers. Ze krijgen toegang tot alle documentatie en broncode, perfect om nieuwe systemen of software vooraf te doorlichten op veiligheid.

Na alle tests presenteren de hackers een heldere rapportage met hun bevindingen. Niet alleen krijg je een duidelijk overzicht van alle gevonden lekken, maar ook concrete adviezen om ze te verhelpen. Zo krijg je de kans om je beveiliging stevig op te krikken voor het te laat is.

Waarom is pentesten zo belangrijk?

Omdat preventie beter is dan cure. Een pentest is een investering die je behoedt voor ellendige scenario’s als kostbare datalekken met gevoelige klantgegevens, imagoschade en boetes door nalatigheden, dure herstelkosten na ransomware-aanvallen én verstoring van je kritieke bedrijfsprocessen.

Daarnaast helpt pentesten je ook te voldoen aan wettelijke eisen en beveiligingsnormen waar veel organisaties aan moeten voldoen. Denk aan de AVG, BIO, ISO-certificeringen. Bij dit soort zaken kan een grondig pentest-rapport aantonen dat je op orde bent. Met een grondige, periodieke pentest zorg je er dus voor dat je systemen en data optimaal beschermd blijven tegen de nieuwste cyberdreigingen. En een goed beveiligd bedrijf, daar slapen klanten en medewerkers toch een stuk beter door?

Geen overbodige luxe maar een must

Pentesten is geen overbodige luxe maar een cruciale must voor organisaties die hun digitale veiligheid serieus nemen. Met de expertise van Surelock aan je zijde, ligt gedegen cyberbeveiliging binnen handbereik.

Lees ook