Afbeelding

Muziekrijk Pasen in Boerenbondsmuseum Gemert

Uit

GEMERT - Het Boerenbondsmuseum in Gemert nodigt iedereen uit voor de themadagen op Eerste en Tweede Paasdag. Die staan, hoe kan het ook anders, in het teken van Pasen en zijn gevuld met activiteiten die de lente aankondigen, voor zowel jong als oud.

De paasdagen starten swingend met een optreden van Waizennutmar, een trio dat bekend staat om hun mix van zang, drum, gitaar en keyboard. De originele liedjes in het Beek en Donks en Brabants dialect, aangevuld met humoristische teksten over het dagelijkse leven, beloven een lach op ieders gezicht. Daarnaast zal de paashaas er zijn om samen met de kinderen eieren te zoeken op het terrein. Kinderen krijgen ook de kans om hun gevonden eieren kleurrijk te verven. In de NCB zaal wacht er een extra verrassing: een schattige verzameling kuikentjes om te bewonderen en knuffelen.

Ook op tweede paasdag volop muziek met Blaaskapel Die Stevensländer (Foto), een groep die bekend staat om hun vrolijke polka’s, walsen en marsen, geïnspireerd door de Tsjechische volksmuziek. Onder leiding van Pieter van der Loo zullen zij zorgen voor een onvergetelijke muzikale ervaring. Kinderen kunnen hun creativiteit opnieuw de vrije loop laten door eieren te verven en te genieten van de aanwezigheid van de kuikentjes in de NCB zaal. 

Het museum is op beide dagen geopend van 13.00 tot 17.00 uur. Tijdens openingstijden worden in de diverse ambachtsgebouwen demonstraties gegeven.

Lees ook