Afbeelding

Optreden Helmonds Slavisch koor in Bakel

Uit

BAKEL - Op Paaszaterdag verzorgt het Slavisch Koor uit Helmond de muzikale begeleiding tijdens de Paaswake in de Heilige Willibrorduskerk in Bakel. De Paaswake is het hoogtepunt van het jaar binnen de katholieke kerk. 

Deze gebeurtenis is alom gekend als de dag van de verrijzenis van Jesus Christus. “Een lentefeest van hoop en vrede, iets wat op dit moment meer dan actueel is”, zegt de organiserende Parochie H. Willibrordus. 

Het Helmonds Slavisch Koor, wat opgericht is in 1992, is een streekkoor met muziek uit de Slavische landen, zoals Oekraïne, Polen, Rusland, Tsjechië, Bulgarije en de landen uit de Balkan. Van verschillende koorleden en de dirigent stond de wieg in een van deze landen. Ze nemen met hun genre een unieke plaats in binnen de grote korengemeenschap in de Peelgemeentes. Ze zingen dit jaar voor het eerst tijdens de Paaswake in Gemert-Bakel. Een unieke gebeurtenis die volgens de organisatie een bezoek meer dan waard is: “Een bezoek waarbij u niet alleen meegenomen wordt met het hoogfeest van Pasen, maar waarbij u dubbel mag genieten van mooie koorzang van dit fantastische koor. Wij nodigen u dan ook graag uit om samen met ons van dit speciale optreden te genieten.” 

De viering vindt plaats op zaterdag 30 maart in de Heilige Willibrorduskerk in Bakel en begint om 20.00 uur.

Lees ook